Vywamus en Djwhal Khul

Ongeveer tien jaar geleden heb ik in Duitsland de cursus Shamballa 13 D gevolgd en in deze week heb ik ontzettend veel geleerd. Eén van de meest bijzondere ervaringen was toch wel de ontmoeting met Vywamus en Djwhal Khul. Wat mij vooral is bijgebleven in deze cursus, is het gemak waarmee wij gewone mensen contact mogen maken met de geascendeerde  (opgestegen) meesters , gidsen en (Aarts)engelen.

Opgestegen meesters zijn grote spirituele leraren en healers. De meeste meesters leefden ooit als mens op aarde. Het zijn sterke gidsen die je willen helpen om de zin van je leven te begrijpen. Ze helpen je ook om moed te verzamelen als je belangrijke veranderingen in je leven wilt aanbrengen. De opgestegen meesters stimuleren je om opgedane inzichten om te zetten in daden.

Elke opstegen meester heeft een specialiteit, zoals bijvoorbeeld  helen of manifestaties. De opgestegen meesters hebben verschillende religieuze en culturele achtergronden. Eén van deze meesters is Djwhal Khul. Zijn energie is magnifiek, en samen met Vywamus zijn zij in staat om negatieve energieën die zich in jouw auravelden, chakra’s of gewoon in het fysieke lichaam bevinden, te verwijderen. De manier waarop je dit kunt manifesteren is heel simpel: gewoon om hulp vragen. Het werkt, dat is zeker. Als je vertrouwen hebt in deze energieën, voel je, als je eenmaal om hulp hebt gevraagd, de energie van deze energetische wezens in en om je heen stromen en wel net zolang totdat alle negatieve energieën zijn opgelost.

 

Laat ik eerst eens uitleggen wie deze mannen dan wel zijn.

Vywamus

Vywamus – het hogere zelf van Sanat Kumara.

Vywamus is het hogere zelf van Sanat Kumara. Sanat Kumara is de Meester van Shamballa, ook wel bekend als de Oude . Vywamus is een expert in communicatie en het kanaliseren van de bij Vywamus behorende specifiek gerichte  energieën, zoals  vreugde, lachen en zelfliefde. Deze energieën zijn om de aarde en de mensheid  te helpen om hun evolutie naar een hoger bewustzijn te brengen. Vywamus heeft een zeer hoge frequentie. Zijn energie brengt diepe wijsheid over op een grote massa mensen. Hij wil ons leren om de relatie tussen de mensheid en onze planeet aarde in balans te brengen. Hij wil ons helpen om ons mensen naar een hoger plan te brengen. Hij is heel erg bezig met de verlichting van de planeet Aarde. Deze verlichting wordt bereikt door het verhogen van de hoeveelheid licht en de hoeveelheid van de liefde die je cellulaire structuur kan opnemen en behouden; dit heet ook wel trillingsniveau . Dit Licht en deze Liefde stroomt uit de Bron en is voor iedereen beschikbaar, dus ook voor ons. Ook hier geldt: gewoon vragen en vertrouwen hebben.

Vywamus

Helpt bij:

 • Richting (welke richting wil jij op in je verlichtingsproces – je aardse proces)
 • Aanmoediging en inspiratie
 • Levensdoel (wat is je levensdoel) en alle aspecten van het levensdoel doorlopen
 • Motivatie en het overwinnen van uitstel
 • Talenten, het ontdekken van je onderbewuste kwaliteiten
 • Healing: – geestelijke, emotionele en fysieke* (zie verderop in de tekst)

Vywamus is elektrisch, zijn kleur is blauw. Tijdens het proces van reinigen en opschonen met behulp van Vywamus kun je tintelingen in je armen, handen of benen voelen. Je  kunt het ervaren als elektrische schokjes die door je heen stromen. Je kun de kleur elektrisch blauw zien . Vergeet niet, we zijn elektromagnetische wezens  en daarom stroomt ook de energie van Vywamus als een soort van elektronische energie door je heen . Als je je om wat voor reden dan ook ongemakkelijk voelt, vraag dan gewoon of het reinigingsproces comfortabel mag voelen voor je fysieke lichaam.

Djwhal Khul

Djwhal Khul – ook wel de Tibetaan wordt genoemd, is een vijfde graad ingewijde van Liefde en Wijsheid van  Kuthumi, die zijn leraar was. Hij heeft kennis en wijsheid omtrent de etherische stad Shamballa.

Je eigen kracht aannemen en leren gebruiken.

Djwhal Khul is de meester die ons de ogen opent voor de eigen kracht en sterkte. Djwhal Khul leert ons niet anderen de schuld te geven van onze problemen en leert ons ook om ons zelf niet als slachtoffer op te stellen. We worden ons ervan bewust dat we zélf de volle verantwoordelijkheid voor ons leven dragen, voor alles wat we doen en wat er gebeurt. Vervolgens leren we dat we in een wereld leven waar vreugde en verdriet is, waar liefde en haat bestaat en dat deze polariteit een functie heeft. We kunnen niet alleen het mooie leren. Zou je het slechte namelijk niet leren, dan zul je de waarde van het mooie nooit waarderen. Met Djwhal Khul integreer je de tegenpolen en ga je op weg naar de heel-wording . Met zijn sterke energie laat Djwhal Khul je zien waar je je eigen kracht verloochent en waar je je eigen verantwoordelijkheid niet op je neemt. Je krijgt inzicht in je blokkades en je blokkades zullen hierdoor  verminderen. Het kan zijn dat je je rampspoed zelf hebt geschapen; dit kan confronterend zijn, maar zal uiteindelijk inzicht en bevrijding geven.

Djwhal Khul maakt je bewust van je eigen kracht. Je krijgt een sterke verbinding met je kracht in het tweede chakra, waardoor de verbinding met de kosmische energie wordt geopend. Je krijgt meer zelfvertrouwen en zelfbewustzijn (‘ik ben en ik kan’). Je ontvangt hierdoor een grote innerlijke rust. Je kunt ook beter met macht en kracht omgaan, zonder deze macht te misbruiken of als een tiran ermee om te gaan.  Dit Licht en deze Liefde stroomt uit de Bron en is voor iedereen beschikbaar, dus ook voor ons. Ook hier geldt weer: gewoon vragen en vertrouwen hebben.

Djwhal Khul

Helpt bij:

 • Wanneer je, je een slachtoffer voelt
 • Je uitspraken doet zoals: “ik kan er toch niets aan doen” of “dat overkomt mij altijd”
 • Zelfvertrouwen mist, automatisch verwacht dat het mis gaat, dat je door anderen wordt geleefd, omdat je met je laat sollen
 • Anderen de schuld geeft voor je situatie, hulpeloos overgeleverd voelt
 • Denkt machteloos te zijn
 • De schuld buiten je zelf zoekt
 • Nauwelijks over je leven nadenkt en nergens tegen ingaat
 • Klaagt over het onheil in de wereld
 • De wens hebt in een volmaakte wereld te leven
 • Geestelijke, emotionele en fysieke healing

Als energie kun je Djwhal Khul heel goed als zacht, maar tegelijk ook als krachtig herkennen. De kleur die bij hem hoort is geel-goud. Dit voelt als harmonie die, net als de stroom van het water, de weg van de minste weerstand volgt en het zelfvertrouwen heeft om dat ook te volbrengen.

De energie van Lichtmeester Djwhal Khul voelt stevig aan en volgt toch de weg van het midden: de weg van liefde, wijsheid, harmonie en welzijn. Het is de weg van vertrouwen in overgave en altijd op weg zijn naar onze bronbestemming. Alles verbonden vanuit eenheid: alles is één .

Hij laat je ook je eigen energie zien en waar je nog kunt groeien. Hij laat je zien wat nog wat meer aandacht wil en op welke manier je verder komt. Afstemming om met wijsheid te werken aan jezelf.

Alle negatieve energieën uit jouw systeem te laten halen

Als er in mijn energievelden negatieve energieën op de één of andere manier naar binnen zijn “geslopen” merk ik dit onmiddellijk . Mijn eigen energie is dan zwak en ik ga twijfelen aan mijn kunnen en kennen. Dat is natuurlijk ook de bedoeling van de lagere energieën: twijfelen en onrust zaaien.

Healing: geestelijke, emotionele en fysieke *

Ik ben nogal van het makkelijke; als ik deze onrust ervaar en mijn eigen(wijsheid) voel wankelen, dan vraag ik tijdens het douchen of wat ik op dat moment in rust aan het doen ben,  aan Vywamus en Djwhal Khul het volgende:

Vywamus en  Djwhal Khul ik vraag jullie om al mijn energievelden te reinigen, mijn fysieke, energetische, mentale en emotionele velden  te ontdoen van negatieve aanhechtingen (energie vampiers). Op dat moment voel je de energieën van deze Meesters onmiddellijk door je heen stromen. Meestal krijg ik als antwoord: ja, dat kun jezelf ook wel. Mijn antwoord is dan: ja, dat klopt, maar als jullie het doen is het voor mij net zo makkelijk. Op dat moment voel ik dat mijn chakra’s, auravelden , mijn mentale en emotionele velden beginnen te stromen. Als ik dit niet genoeg vind, dan vraag ik nog een keer om opschoning.

Ik wens jullie veel wijsheid en kracht toe met deze mooie energieën.

Tip:

Dan is er nog Lenduce (preek uit als Lendouche). Deze energie is fantastisch om bijvoorbeeld ‘s avonds mee te nemen onder de douche . Hij is goed om de dagelijkse beslommeringen van je af te laten stromen, en ook hier geldt weer: gewoon vragen. Ik vraag gewoon aan Lenduce, onder de douche: ik vraag jou, Lenduce, om alle negatieve energieën die ik vandaag heb opgepikt uit al mijn systemen (fysieke, mentale, emotionele en etherische lichamen) te halen. Ook hij antwoordt mij altijd: dat kun jezelf. En iedere dag zeg ik weer: ja, maar als jij het doet, is het makkelijker.

Probeer het maar eens en je zult merken dat echt alles wat je die dag hebt opgepikt, onmiddellijk verdwijnt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.dewakkeremensen.nl

www.angelsandmasters.net/A76.html

www.lightascension.com/arts/Ascended Master.htm

www. regenboogpad.net

http://www.lichtwesennederland.nl