Aanschouwen

Aanschouwen

zien, gadeslaan, ten aanschouwen van: in tegenwoordigheid van.

Tijdens een consult bekijk ik de energievelden van diegene die bij mij aanwezig is. Eigenlijk is dat zo een vanzelfsprekende eigenschap geworden dat ik mij niet bewust ben van het feit dat ik door de ogen van mijn gids Josefien kijk, eigenlijk ben ik de lens van Josefien: zij kijkt door mijn ogen en laat mij aanschouwen waar ik naar moet kijken en wat ik er over mag zeggen. Ik voel de emoties en waar de eventuele blokkades  zijn. Sinds ik met Mediumlink (een telefonische mediumlijn) samenwerk, heb ik ontdekt dat ik door middel van Josefien letterlijk zie wie er aan de andere kant van de telefoon aanwezig is en welke eventuele overleden mensen, gidsen of engelen bij de persoon aanwezig zijn. Ik was mij altijd al bewust dat ik dit kon “zien” maar ik merk nu dat deze wijze van zien steeds sterker wordt.

Ik zie het aanschouwen weer terug in de kaart Koningin van Bekers; daar wil ik wat meer over vertellen.

Koningin

Koningin van Bekers:

De Koningin van het element van Bekers heeft een werking die dubbelop naar binnen gericht is.  Zowel de Koninginnen als de Bekers hebben een psychologische werking. Daardoor kan de kaart een diepere werking hebben. De Koningin van Bekers geeft een bewustwordingsproces aan waarin je je van  gevoelens bewust wordt.

De Koningin van Bekers zit op een prachtige gebeeldhouwde troon, die versierd is met cherubijntjes die een vissenstaart hebben. Zij heerst over het rijk der gevoelens, maar ze brengt ook een verbinding tot stand tussen de gevoelsmatige reactie en de creatieve intelligentie. Waar de troon van de Koning van Bekers op zee drijft, daar staat haar troon stevig op het land. Zij is als het ware de beschermvrouwe van het creatieve levensbeginsel. Men zou in haar “Stella Maris” kunnen herkennen die ons vanuit een zee van emotionele gedragspatronen veilig thuisbrengt in de (eigen) Waarheid van ons diepste “Zelf” In haar handen houdt zij de Heilige Graalbeker vast waar zodiakale tekens in gegrift zijn en die bewaakt wordt door twee engelen. Dit beeld vertelt ons dat zij beschermd wordt door Goddelijke wezens en dat zij haar intuïtieve krachten en visionaire blik aanwendt om ons te behoeden en te begeleiden.

Kijk, dat is wat ik nu bedoel: als totaal onwetende ben in de spirituele wereld gestapt en ik ben door de  diepere lagen van mijn innerlijke gestapt in de volledige overtuiging dat ik geholpen zou worden. Dit was een moeilijk en zwaar proces: niets in het spirituele wereld gaat namelijk vanzelf; je zult moeten laten merken en laten zien dat je bereid bent om je eigen “ik”  opzij te zetten bij de consulten of workshops die je geeft. Door wie ik dan geholpen zou worden, daar was ik mij totaal niet van bewust, maar er was hulp dat wist ik zeker. Door de jaren heen heb ik een visionaire blik ontwikkeld maar dat heb ik niet zomaar ontwikkeld, ook hierin ben ik door alle lagen van mijzelf gegaan, mét de hierbij emotionele uitbarstingen die erbij horen. Mijn gidsen waren en zijn nog steeds mijn grote steun en toeverlaat en hiervoor ben ik  hen iedere dag nog dankbaar.

De Koningin van Bekers is geen zwever; ze heeft net als ik haar voeten stevig op de grond en kijkt in de graal. Ik gebruik bij consulten niet de graal, maar de ogen van mijn gidsen. De Koningin werkt vanuit het aardse  – haar voeten zijn namelijk geaard –  ze kijkt in de gevoelens die aanwezig zijn of ze bekijkt hoe het gaat bij diegene die bij haar aanwezig is. Dit gaat bij mij vanzelf, ik word beschermd door Goddelijke wezens, daar vertrouw ik op en ik weet dat zij mij altijd zullen helpen, daar waar het mag en kan. Ik gebruik hierbij de informatie die de ziel van diegene die bij mij is wil geven aan mij.

 

 

Als de ziel luistert, spreekt zij een taal die leeft.

Als je bij een legging  van de Tarot kaarten (op basis van de legging van de kaarten duid ik ze; zeg maar: leg ik de betekenis ervan uit) de kaart Koningin van Bekers trekt, dan geldt voor  de kaart de volgende uitleg, natuurlijk afhankelijk van de vraag die speelt en van de positie waar de kaart ligt.

Neutraal:         

Je krijgt meer inzicht in jezelf en in anderen. Je bent echter voornamelijk naar binnen gericht bezig. Je hebt weinig behoefte aan (oppervlakkige) sociale contacten. Je richt je vooral op jezelf en op diegene die je dierbaar zijn, voor anderen is er weinig plaats. Het liefst ben je creatief bezig. Je laat je leiden door je intuïtie en kunt zo tot verrassende wijsheden/inzichten komen.

Aanrader:

Onderzoek wie je bent, wat je voelt, maar sla niet door! Maak je niet onbereikbaar voor anderen. Vertrouw op je intuïtie en let goed op je dromen, deze kunnen bijzonder boodschappen inhouden. Experimenteer in deze periode niet met alcohol, pillen of drugs.

Afrader:

Maak jezelf niet te kwetsbaar en stel je niet te gevoelig op.

Betekenis:

Intuïtieve en mediamieke gaven, poëzie en kunst, praktische waarheid, het moedersymbool, de beschermvrouwe, het verklaren van dromen.

Kwaliteit:

Behulpzaam, uitmuntende intuïtie, inlevingsvermogen, mediamiek begaafd, wijs, dromerig, romantisch.

Schaduwzijde:

Boosaardigheid, valsheid, verleidbaarheid, onoprechtheid, onevenwichtigheid, chaotisch.

Traditionele Interpretatie:

Als persoon: gevoelvol, gevoelig, liefdevol, grootmoedig, toegewijd dromerig, behulpzaam, romantisch, muzisch, rijpe vrouw, moeder huisvrouw, volmaakte echtgenote.Als gebeurtenis: succes, geluk, vreugde, wijsheid.

Op mijn website(www.thekla-eva.nl) kun je meer informatie vinden over de tarot en wat voor informatie een legging kan geven.