Social Media

3 months ago

Thekla Eva

De Moeder Godin Danu heeft een belangrijke rol in de Keltische traditie. Men geloofde dat ze overal tegelijk aanwezig was en de geest van de aarde vertolkt.
In de tijd dat ik in een burn out zat , heb ik veel boeken van Lynn Andrews gelezen. Deze boeken hebben er mede voor gezorgd dat ik op aarde wilde blijven. Wat ik toen niet wist was dat ik een gids had. Deze gids - een indiaan - duwde mij zachtjes naar de boeken van Lynn.
De boeken van Lynn Andrews gaan over haar opleiding tot sjamaan. Zij is in de bevoorrechte positie dat zij deze opleiding mocht volgen bij een aantal oude indianenvrouwen. De boeken zijn een inspiratiebron voor mij geweest . in één van haar boeken gaat zij terug naar een leven in oud Engeland en daar ontmoet zij een vrouw die de kennis van de weg van Wyrdd met haar wil delen. In deze kennis komt Danu naar voren oftewel de “oude” .

Wyrrd, het magische rijk van de macht, is zo oud als de mensheid, maar de kennis van Wyrrd is in de huidige maatschappij vrijwel verloren gegaan. Steeds meer leert Lynn tijdens haar dromen over de Weg van Wyrrd, over de moeilijkheden waarvoor de volgers van de Weg worden gesteld en de offers die zij moeten brengen
Wyrrd is een Keltisch begrip waarin heel wat begrippen samengevat zitten. Niet alleen het Engelse ‘weird’ voor onbekend, bijzonder en eigenaardig, maar ook begrippen uit onze eigen taal als waar, waarde, waarheid en verwarring zijn ermee verwant. Wyrrd is eerder een systeem dan een spirituele weg, hoewel beide dicht bij elkaar liggen. Niet voor niets is het een “Way of Wyrrd”, waardoor duidelijk wordt dat het een te bewandelen mystiek pad is.
Dankzij de kennis van de Wijzen van Wyrrd is het mogelijk gemaakt om al wat je leert zien en begrijpen, voelen en herkennen, meteen ten dienste gesteld wordt van het Grote Geheel, God, de Grote Geest of wat jij er voor betekenis aan wilt geven: gewaar-zijn; de heilige verbindingen; de verschillende rijken of werelden die je in de geest kunt betreden. Waar in oude tijden de rituelen een belangrijke rol speelden, is nu het onzichtbare, de innerlijke arbeid belangrijker.
Aangezien alles onderling verweven is, kan een bepaalde handeling in de fysieke wereld mensen en voorwerpen beïnvloeden die in tijd en ruimte van elkaar gescheiden zijn. Het begrip "tijd" zoals wij dat kennen is slechts een parameter voor fysieke verandering. Door een staat van extase te bereiken, verliezen we ons gevoel van individuele af gescheidenheid en kan onze geest één worden met wat het 'collectief onbewuste' genoemd wordt. Op dit diepere niveau van bewustzijn werkt de geest niet meer met grootheden als tijd en ruimte die in de fysieke wereld gelden. Hier wordt doorgedrongen tot de essentie van het Web - het ervaren en begrijpen van schijnbare toevalligheden en synchroniciteiten die het leven een andere wending kunnen geven.
Het web van Wyrd wordt gevormd door je lotsdraden, in elkaar geweven tot een geheel dat ook nog eens in wording is. Het is een persoonlijk web, dat natuurlijk niet los staat van een groter web aangezien we allemaal met elkaar verbonden zijn. Het Wyrd web is ook niet gebonden aan tijd of ruimte. Het web van Wyrd is het concept van karma: alles wat je doet heeft effect op wat er gaat gebeuren in de toekomst, maar je acties nu kunnen ook effect hebben terug in de tijd.
Het Wyrdweb is een interdimensionaal web met alles en iedereen verbonden en ‘levend’, want het vibreert, het bestaat en jij bent ermee verbonden.

De vrouw van Wyrd
Een prachtig boek om te ontdekken, alleen nog via tweedehands boekenzaken te koop.

www.thekla-eva.nl
...

View on Facebook

3 months ago

Thekla Eva

Ongekend trots

Wij hebben van onze dochter bericht gekregen dat zij een appartement gekocht heeft. Wat zijn wij trots, dankbaar en blij met dit bericht. Ze heeft zo geknokt in haar leven en met haar eetstoornis, haar diepste angsten en interne duivels.
De blog hieronder had ik een aantal jaren geleden geschreven en heb ik nooit durven publiceren omdat dit nu eenmaal heel erg gevoelig lag en nog steeds.
Ik wil jullie deze blog niet ontnemen omdat ik hoop dat er voor iedereen die een eetstoornis heeft of iemand die jou erg dierbaar is met een eetstoornis wil steunen met deze blog.
Vanuit mijn diepste zijn steun en geef ik mijn liefde en hoop op deze manier door aan iedereen die dit nodig heeft.
Namasté Thea

Een aantal jaren geleden
Gisteren waren we bij onze dochter. Ze ligt in de eetstoornis kliniek in Helmond. Na bijna drie maanden binnen in de kliniek te hebben doorgebracht, mocht ze voor het eerst met ons naar het centrum van Helmond.
Nadat wij afspraken hadden gemaakt over hoe we de middag zouden doorbrengen, zijn we met onze dochter in de rolstoel gaan winkelen in Helmond.

Marije (zo heet onze dochter) zat in de rolstoel en had zin om nieuwe kleren te halen. We zijn veel winkels in geweest en wij (Ronald en ik) merkten dat er een kentering in het ziekteproces was ontstaan. Voorzichtig , héél voorzichtig hoopten wij dat dit het begin zou worden van een terugkeer van onze dochter en dat anorexia op de achtergrond zou komen. Het volledig verdwijnen van anorexia is een illusie, dat weten we zelf ook wel, maar acceptatie dat er een eetstoornis is en dat zij een modus gaat vinden om deze stoornis te omarmen en hiermee in de toekomst andere mensen mag ondersteunen die dezelfde problemen hebben, dat is onze hoop.

Het leven is vol keuzes en eindeloze mogelijkheden
Het leven is vol keuzes en eindeloze mogelijkheden, we mogen ons realiseren dat er mogelijkheden voor ons beschikbaar zijn. Wat ons in de weg ziet is dat we niet zien dat we gebombardeerd worden door de gedachten en ideeën van anderen, wat ze over ons zeggen, waardoor we een vertekend beeld krijgen van ons zelf.

Hoe moeilijk is het als je een vertekend beeld hebt van jezelf om uit deze modus te stappen.
Nadat wij een aantal winkels hadden bezocht besloot Marije om een kledingstuk aan te passen. Ze kwam uit de kleedkamer en in één keer zagen wij een trots mens: ze STOND er , en ik brak en moest huilen. Deze ommekeer, daar zaten wij zo lang op te wachten; niet vechten maar kijken wat staat mij en heb ik een juist beeld van mijzelf . TROTS op wie je bent en dat je goed bent zoals je bent, dat is wat wij zagen. Wat een ongekend moment, dankbaar, dankbaar. Onze dochter die trots in de winkelstraat in haar rolstoel zat mét sonde slangetje in haar neus, mensen gewoon aankeek en ermee in de winkels rond liep.

We weten het allemaal zo goed voor een ander hoe zij dingen moeten veranderen. Ik ook, maar doe het maar eens.
We zeggen "ja" tegen wat onze beperkte geest gelooft, in plaats van een standpunt in te nemen van wat we in ons hart echt wensen. Soms weet je nog niet wat je in je hart écht wenst en dat is goed. Ik ken dat. Als ik de duidelijkheid niet heb over wat ik wil, is er vaak één ding waarover ik wel duidelijkheid heb: wat ik níet wil. Met de bereidheid om eerlijk te zijn naar onszelf, kunnen we altijd duidelijk krijgen wat we niet willen.

Nee is zo'n klein woord en toch heeft het zoveel kracht; nee tegen de eetstoornis.
Gewoon "doen" en "zijn" kan, als we naar het zachte fluisteren van ons hart luisteren, in plaats van naar de luide stem van onze angst .
Realiseren dat "nee" zeggen veel moed vereist omdat dit pad veranderingen in het leven te weeg brengt, ongekend trots dat je langzaam, heel langzaam “nee” zegt tegen wat je in je hart niet wilt en ja zegt voor jezelf.
Het zeggen van het woord nee is de bereidheid om het onbekende in te gaan en de grond onder ons te laten schudden en soms zelfs te laten verdwijnen. Je weet nog niet dat aan de andere kant van 'de angst ' wonderen op je wachten.

Een aantal van deze wonderen kunnen zijn:
* Je innerlijke kracht ontdekken
* Ontdek je eigen persoonlijke waarheid - wat inspireert je
* Je talent ontdekken
*Weten wat je plezier geeft
* Waardoor je zelf je lot in handen hebt in plaats van je over te geven aan het lot.

Jij kunt kiezen tussen je hoofd en je hart. Dit is waar jij de kracht voor hebt.
Nee zeggen geeft kracht. Nee zeggen maakt ruimte voor je eigen echte wensen om te groeien naar wie je bent.

Jouw verlangens zijn jouw waarheid. Je bent hier om jouw waarheid te ontdekken en er naar te leven. Geef jezelf de vrijheid om "nee" te zeggen. Nee, ik doe het niet meer op deze manier, want: JA ik ben waardevol, voor mezelf en daarmee ook voor anderen.

Ongekend trots op onze dochter.

www.thekla-eva.nl
...

View on Facebook

4 months ago

Thekla Eva

Energetisch entrepreneur

Bij een entrepreneur gaat het om het ondernemen zelf. Om ondernemerschap. Dat betekent: kansen zien, kansen benutten en creëren van waarde voor jezelf en anderen.

Zo zie ik het energetisch werk ook, ik ben een ondernemer en ik onderneem iets. Wat onderneem ik dan toch?? Het is nogal wat als je er openlijk voor uitkomt dat je een energetisch entrepreneur bent. Ik durf toch wel te beweren dat iedereen die zich met het energetisch werk bezighoudt of daar zijn geld mee probeert te verdienen, buiten het reguliere verdienmodel valt.
Dat blijkt ook wel als energetisch entrepreneur, want je bent op aarde bezig met niet aardse dagelijkse zaken. Natuurlijk moet ik mijn geld verdienen met aardse zaken, maar dat wil niet zeggen dat dit gewoon of vanzelfsprekend is. De aardse aspecten zijn voor energetisch entrepreneurs over het algemeen zwaarder dan de gemiddelden niet energetische mensen zullen we maar zeggen..

Een entrepreneur wil juist ondernemend zijn, daar ligt de kracht en de uitdaging.
Een energetisch entrepreneur heeft vaak een dubbele belasting, probeer maar eens aan “normale” mensen te vertellen dat jij wateraders of aardstralen kunt spotten. Of dat jij gidsen of andere vormen van energieën om mensen heen ziet. Waar begin je? En hoe leg je dit in Jip en Janneke taal uit aan mensen die werkelijk geen benul hebben waar jij het over hebt? De kunst is energie “lezen” en daar ben ik goed in. Ik kan waarnemen op allerlei lagen van bewustzijn. Ik ben heldervoelend en helderwetend. Door de dingen te benoemen, feiten en waarnemingen, ontstaat er ruimte bij de ander en krijg ik de ruimte, zie ik mogelijkheden hoe of wat er kan en mag veranderen. Dat noem ik nou ondernemen, ik onderneem iets zodat er bij de ander een ander soort van bewustwording ontstaat.
Het leven heeft voor ons allemaal iets duidelijk te maken over wie wij zijn en hoe wij in het leven staan. De energetisch entrepreneur zal kijken naar mogelijkheden. Dat is niet anders dan welke andere “normale” entrepreneur: wat zijn de mogelijkheden en hoe ga ik die positief- kritisch oppakken?
Ik heb ook vaak een innerlijke discussie: wat kan ik wel en wat kan ik niet delen, hoe kijkt iemand tegen het energetische werk aan. Hoe word ik gezien en wat gebeurt er als ik bepaalde handelingen verricht. Maar hé, je bent entrepreneur of niet, dus zal ik soms onconventionele gesprekken hebben en of onconventioneel handelen.
Dan kan ook niet anders want anders zou ik geen energetisch entrepreneur zijn…. Als je goed kijkt naar mogelijkheden en niet naar belemmeringen, ontstaat er een hele andere energiestroming. Er ontstaat iets, er wordt anders gehandeld, de structuur in de mens of in een organisatie komt in beweging.
De gedachten veranderen, van not done tot do, van niet kunnen naar kan, van wat er tegen gehouden word tot handelen. De wisselwerking met de wereld gaat veranderen; er komt stroming en nieuwe uitdagingen..
Het geheim en het succes van entrepreneurs zit vaak in ‘vernieuwing’ en anders handelen, handelen naar wat je hart je ingeeft.

Er is alle reden om je hart te volgen.

www.thekla-eva.nl
...

View on Facebook

5 months ago

Thekla Eva

Marinke
Ik was al de hele middag kaarten aan het duiden bij Zuiver Geluk in Zwolle en zag dat er een dame aan het wachten was om de kaarten te laten lezen. Ik kon mij niet echt op haar concentreren, maar merkte wel dat deze dame erg rustig was en ook echt de tijd nam om te wachten voor een consult.
Na het afscheid nemen van een moeder die met haar twee dochters een kaartlegging wilden, kwam deze dame naar mij toe. Ik herkende haar en gaf aan: ik ken jou. Ja, zei deze dame ik ben Marinke. Oh, ja natuurlijk, ik herken je gezicht, wat is het lang geleden dat we elkaar gezien hebben, maar wat goed dat je er bent gaf ik aan en we omhelsden elkaar alsof we elkaar nog niet zolang geleden hadden ontmoet.
Ik vroeg aan Marinke of ze wilde gaan zitten en wat ik voor haar kon doen. Marinke gaf aan waar ze zoal mee bezig was, maar ze had niet echt een duidelijke vraag. Ze gaf ook aan: ik moest vandaag naar je toe, ik heb visite thuis, maar ze moeten zich maar redden zonder mij, Ik vroeg aan haar mag ik je geboorte datum, deze gaf Marinke aan mij door.

Niet bij mijn gevoel kunnen komen
Ik begon het Wezenscijfer (wie Marinke in wezen is) uit te rekenen en tijdens dit uitrekenen gaf Marinke aan: ik kan niet echt bij mijn gevoel komen, ik weet niet hoe dit kan , ik heb de Bach bloesem opleiding gedaan en nog kan ik niet bij mijn gevoel komen en hierdoor heb ik het idee dat ik anderen niet kan helpen. Ik vroeg aan Marinke: met hoeveel kinderen waren jullie thuis. Marinke gaf hier antwoord op. Ik vroeg: heb je ook een broer? Marinke gaf aan dat ze inderdaad een broer had.
Ik gaf aan: zal ik de kleine kruis-legging voor je doen, deze legging gaat via de Hogepriester. De Hogepriester is de verbindende factor tussen het aardse en het Hogere, hij staat ook voor communicatie, en dat is sowieso voor jou een leerfactor. Marinke gaf aan dat deze legging haar wel wat leek.

Ik gaf aan dat Marinke de kaarten mocht schudden en dan in haar hoofd de vraag mocht stellen of ze inzicht mocht ontvangen. Hierna zou ik vier vragen stellen. Marinke mocht dan op deze vragen een kaart trekken. Ik vroeg aan Marinke of ze begreep wat ik bedoelde; Marinke gaf aan dat ze begreep wat ik bedoelde.

Vragen
De eerste vraag was: zo denk ik ( Marinke dus) hierop kwam de Dwaas naar voren
De tweede vraag was: zo voel ik (weer Marinke) en de Schildknaap van Bekers liet zich trekken
De derde vraag was: zo handel ik: op deze vraag mocht Marinke twee kaarten trekken: Pentagrammen vier en de Ridder van Pentagrammen lieten zich trekken.Duiden van de kaarten
Ik vroeg aan Marinke, is er in je jeugd iets gebeurd waardoor jouw visie op jezelf veranderd is? Dat na deze gebeurtenis jij in één keer geen kind meer was? Marinke keek mij aan. Dit klopt zei ze, er is iets gebeurd, maar dat ben ik helemaal kwijt. Ik legde uit dat de Dwaas het onschuldige kind is en dat dit kind nog zo onschuldig is omdat het kind nog verbonden is met het oerlicht, dit oerlicht is te zien op de kaart in de vorm van de witte zon die rechts in de hoek staat. Ik vroeg: hoe oud was je toen? Marinke dacht een jaar of vier, ik bevestigde dat ze vier was toen haar dat was overkomen. Ik voeg was je broer daar bij betrokken, dit bevestigde Marinke. Ik vroeg aan haar: wil jij de kaart van de Dwaas eens vast houden en tussen je handen in houden? (een kaart is voor mij geen kaart maar een energie en deze energieën zijn in staat om blokkades in een razend snel tempo op te lossen). Marinke pakte de kaart en legde deze tussen haar handen, ik voelde dat Marinke helemaal koud werd en in een soort van paniek raakte. Ze gooide de kaart terug op tafel en ze gaf aan: ik vind dit niet prettig. Leg de kaart maar terug, het is goed zo, gaf ik aan.
Hierop ging ik naar de Schildknaap van Bekers. Ik vroeg: ben jij gehoord nadat jou dit is overkomen? Marinke verstond of ze nog geloofde nadat haar dit was overkomen, ze gaf aan ik heb altijd geloof gehouden in het goede van de mens. Dat was mooi om te horen en dat gaf ik ook aan. Ik gaf ook aan dat zie ik aan je, jij gelooft altijd in het goede van de mens. Maar mijn vraag is of je thuis gehoord werd nadat je dit was overkomen? Marinke gaf aan dat er niets mee gedaan was.Marinke gaf ook aan: ik weet ook niet of het één of meerder keren gebeurd is. Ik voelde mij in de situatie en wist dat dit meerdere keren was gebeurd en dat gaf ik ook door aan Marinke. Ik heb alles gewoon verstopt of geblokt of hoe je het noemen wilt, gaf Marinke aan. Ik vroeg: wil jij de kaart van Schildknaap van Bekers in je handen nemen. Ik zag dat de energie helemaal door haar lichaam stroomde (Bekers is tenslotte een waterelement). Haar lichaam werd schoon gespoeld, en vooral haar tweede chakra werd helemaal geopend. Hierdoor zou Marinke in staat zijn om meer bij haar gevoel te komen. Ik zag dit gebeuren en zag ook dat haar hele energieveld open ging, (ik krijg weer kippenvel nu ik dit typ); haar blik werd helder en ze keek mij opener aan. Dit voelt heel gek zei Marinke; net of er iets verdwijnt, maar het is wel een fijn gevoel.
Ik vroeg aan Marinke: wil jij nog eens de Dwaas vast houden en koesteren of het een klein kind is?
Dit deed Marinke, oh, zei ze, dit voelt zo anders, het is net of alles op zijn plaats valt.
Weet je Thea, zei Marinke, ik ben nooit boos op mijn broer geweest, ik kan ook heel goed met hem.


Uitwerken van Karma
Ik vroeg aan Marinke: vind je het goed dat ik uitleg wat er precies tussen jou en je broer heeft afgespeeld? Marinke gaf aan dat dit goed was.
Ik zei tegen Marinke: kijk eens naar de witte zon op de kaart van de Dwaas, dit is het oerlicht, dit is de plek waar alle afspraken gemaakt worden voordat wij geboren worden op aarde.
Jij en je broer hebben in dit licht afgesproken dat jullie samen een stuk Karma zouden oplossen, zodat in dit gezamenlijk leven jullie zouden ontdekken wat het is om dader en slachtoffer te zijn.
In een vorig leven was je broer slachtoffer van jouw gedrag en in dit leven ben jij slachtoffer van zijn gedrag, en geloof het of niet, jullie zijn hierdoor allebei een stuk Karma verloren en mogen leven zonder schuldgevoel of rancune. Marinke keek mij aan en gaf aan: dit voelt ook zo Thea, ik ben niet boos of verdrietig, ik houd heel veel van mijn broer. Marinke gaf ook aan: ik voel mij zoveel beter nu, ik vroeg aan Marinke: wil je eens in de spiegel kijken? Dit deed Marinke, ze keek mij aan en straalde helemaal, ik kijk anders uit mijn ogen vrijer, ik voel mij ook vrijer, gaf ze aan.

Bij mijn gevoel komen
Marinke vroeg aan mij: maar hoe kom ik nu bij mijn gevoel? En hoe kan ik nu anderen helpen met de Bach bloesemtherapie? Ik vroeg aan Marinke: wil je even mee lopen? We liepen naar de tafel waar de sprays stonden die speciaal gemaakt worden door Diane. Ik pakte een spray (ik weet even niet meer welke) en vroeg aan Marinke: wil je even je ogen sluiten? Ik gaf Marinke het flesje en vroeg: wil je eens voelen, of deze spray goed voor je is? Het duurde even; Marinke opende haar ogen en zei: zie je wel, er gebeurt niets, ik kan nog steeds niet bij mijn gevoel komen. ik vroeg: wil je nog eens je ogen sluiten? Dit deed Marinke. Ik gaf aan: Ja, is naar voren. Nee, is naar achteren.
Marinka haar lichaam ging naar voren.Nou ja, dit is niet te geloven, zei Marinke. Maar hoe weet ik nu of het de goede spray is? Ik gaf Marinke een ander flesje: Ja, is naar voren, nee is naar achteren, gaf ik aan.
Het lichaam van Marinke ging naar achteren. Marinke deed haar ogen open, en zei: is het zo makkelijk? Ik antwoordde: zo makkelijk is het, jouw lichaam geeft aan wat wel of niet goed is, het lichaam kan niet liegen. Ik sprayde met een proefflacon op haar de voorkant van haar lichaam (en dan vooral op het tweede chakra) en op dat moment zag ik het tweede chakra nog verder opengaan. Ik wist dat Marinke nu beter op haar gevoel zou gaan vertrouwen. Ik sprayde op de achterkant van haar lichaam en wist dat het verleden gewoon een leermoment was geweest. Ik wist ook dat Marinke dit zo ervoer en daardoor in staat zou zijn om andere mensen te gaan begeleiden als zij daar aan toe zou zijn.

De andere twee kaarten van de legging
De andere twee kaarten die in deze legging naar voren kwamen hadden met een ander aspect te maken van Marinke; ik heb haar hier uitleg over gegeven. Ik vind het niet van belang om deze te benoemen. Ik heb Marinke om toestemming gevraagd of ik deze mooie ervaring mocht delen via mijn blog.

Bevindingen van Marinke
Lieve Thea

Allereerst wil ik je bedanken voor een prachtige ontmoeting
en mooi om te zien hoe jij zo makkelijk de boodschap helder hebt...wat een gave en wat een mooi mens ben jij.
Het voelde weer zo vertrouwd, bijzonder...

Ben nog een beetje ontdaan maar vooral blij met wat er gebeurde...
Dit heeft mij weer naar jou gebracht en was het juiste moment.
Er is iets geheeld en ik mag weer kind zijn.

Lees hierover graag het blog zodat ik het nogmaals terug kan halen.

Er is een groot verlangen om te voelen, horen of zien en contact te maken met de spirituele wereld en daarin iets betekenen voor de ander.
Is dit mijn hoofd of mijn hart en ..... is dat mijn pad?

Hoop je gauw weer te ontmoeten.

Thea, Namasté

www.thekla-eva.nl
...

View on Facebook

5 months ago

Thekla Eva

Bijrijder
Vanmorgen waren we op bezoek bij familie en op de terugweg kregen we een app van onze zoon. In deze app had hij een foto bijgevoegd van één van onze honden (Sylke). Ze zat op de bijrijdersstoel en ik zag dat ze dit wel erg leuk vond. Dit is ook niet raar, want als wij de deur van de auto openen dan zit zij al in de auto terwijl wij dan nog in moeten stappen.

Ik dacht: wat betekent nou het woordje “bijrijder” en ben dat gaan opzoeken op Google.
Definitie van bijrijder;
1) Helper van een vrachtwagenchauffeur 2) Hulp van de chauffeur 3) Hulpje van de chauffeur
4) Hulp van een vrachtwagenchauffeur 5) Meerijder 6) Passagier

Ik dacht verder: als ik mij intune op mijn gidsen, ben ik dan de bijrijder of zijn mijn gidsen dan mijn bijrijders? Altijd leuk om daar eens over te brainstormen. Ik weet dat als ik aan het schrijven ben aan mijn boek en ik lees dat achteraf terug, ik vaak niet meer weet dat ik dat stuk geschreven heb, dus dan ben ik eigenlijk een soort van bijrijder. Mijn gids (de indiaan) neemt het van mij over en neemt mij mee en dat is voor mij goed, omdat ik de teksten die hij doorgeeft letterlijk in beelden terug zie in mijn hoofd. Dus als ik bijvoorbeeld een stuk uit de natuur beschrijf dan sta ik letterlijk in het bos, of ik ben aan het zwemmen of paardrijden, en dat terwijl ik paarden best wel eng vind in dit leven. Dat is bijzonder, omdat ik eigenlijk een soort van beeld boek zie en ook ín dit boek zit. Ben ik dan de bijrijder of de bestuurder? Voor mijn gevoel ben ik dan één met diegene die mij de informatie doorgeeft. Er zijn dan geen grenzen, we zijn dan één in de energie en dat is heel wat voor zo’n controlefreak als ik ben. Ik sta toe en vertrouw er op dat de informatie die binnenkomt goed is. Nu is het wel zo: vertrouwen is goed, controle is beter. Als ik een stuk geschreven heb waarvan ik denk , ja dit is wel erg vreemd en daar heb ik nog nooit van gehoord, dan wel even op internet ga kijken of dat wat ik geschreven heb überhaupt wel bestaat.

Ik heb ondertussen geleerd dat als mijn begeleiders mij beelden laten “zien”, ik erop kan vertrouwen dat deze informatie waar is en ik er wat mee mag doen. Óf ik er iets mee doe, dat is aan mij. Ik bepaal of ik doorgeef wat ik zie , ruik of ervaar. Dan zijn mijn begeleiders dus de bijrijders omdat ik zelf de regie in handen wil houden. Dit is met het duiden van de Tarotkaarten niet anders, mijn mooie blauwe dame die mij begeleidt met het duiden van de Tarotkaarten, licht iets uit van wat er op de kaart staat en ik bepaal wat ik ermee doe. Zij is dan de bijrijder. Verder laat zij vaak zien of er overleden dierbaren aanwezig zijn. Dat is erg belangrijk, want als je deze informatie gebruikt tijdens een consult stellen mensen zich eerder open. Op dat moment ben ik de bijrijder. Als een persoonlijke gids van de persoon die bij mij is zich manifesteert, is het voor mij altijd moeilijk om deze persoon de energie van zijn of haar gids te laten voelen of ervaren; maar deze gids laat zich niet voor niets zien, dus is het nodig dat de persoon zijn of haar gids voelt of in ieder geval de boodschap van de gids mag horen. Ook hier geldt: dan ik ben de bijrijder en laat ik mij meenemen in de energie van de gidsen die zich manifesteren.

Werken met de “Aarts” engelen is een verhaal apart. In deze ben ik ALTIJD de bijrijder. Ik vertrouw volkomen op de informatie van de engelen. Zij zijn de boodschappers van God. Aan deze boodschappen twijfel ik nooit, ik weet dat deze informatie altijd puur en zuiver is.

Achteraf blijkt dat Sylke niet op de bijrijdersstoel zat maar achterin; dat is dan ook wel weer komisch: heb ik de blog af en dan is de foto niet wat ik dacht dat het was... Ik was de bijrijder in dit geval en werd meegenomen in mijn eigen verhaal.

Dit is een oud stukje, helaas is onze Sylke er niet meer.

Www.thekla-eva.nl
...

View on Facebook