Social Media

Paralleluniversum
Ik ben een fan van columnist Özcan Akyol. Zijn columns zijn prettig om te lezen en hij gebruikt woorden waar ik het bestaan niet eens van wist. Eén van deze woorden die ik in de krant las was het woord Paralleluniversum, hoe verzin je het Paralleluniversum…..
Wat betekent dit eigenlijk??

Ze duiken in sciencefictionfilms met regelmaat op: parallelle universa waar de geschiedenis net iets anders is verlopen dan in ons eigen vertrouwde universum. En in de meeste gevallen kunnen we er dan ook nog eens naar toe reizen.

Een parallel universum of alternatieve werkelijkheid is een van de eigen werkelijkheid onafhankelijk bestaande werkelijkheid die tegelijkertijd bestaat
Een universum waar de wetten van de natuur heel anders zijn (bijvoorbeeld, doordat er geen relatieve beperkingen heersen en de snelheid van het licht kan worden overschreden), zou in het algemeen beschouwd kunnen worden als een parallel universum, maar niet als een alternatieve werkelijkheid.

Paralleluniversum
Er zijn verschillende theorieën dat ons universum niet het enige is.
Als je veronderstelt dat er oneindig veel van dit soort parallelle universa zijn, dan kunnen er dus ook universa zijn waarin levensvormen voorkomen zoals de mens. Zelfs een mens precies zoals jij, met mogelijk een eigenschap die jij in dit universum graag zou willen hebben..

Indirect bewijs is er wel
Maar ook al ontbreekt direct bewijs, toch is er wel indirect bewijs. Dat is te vinden in de wiskunde. In ons heelal is namelijk een wiskundige onregelmatigheid aan de hand. De kosmologische constante in ons heelal is een waarde voor de energie-inhoud van het vacuüm van de ruimte. In werkelijkheid is die echter vele malen kleiner dan hij in theorie zou moeten zijn.
Maar het is juist deze wiskundig onjuiste balans die ons universum in stand houdt, en kan laten bestaan. Volgens de multiversum-theorie is het daarom mogelijk dat er talloze andere universums bestaan waar de kosmologische constante weer net iets anders is.

Hoe komen we er ooit achter?
Probleem is alleen dat we er vooralsnog niet achter kunnen komen. We zijn afhankelijk van de snelheid van het licht. We kunnen niet verder kijken dan de afstand die het licht heeft afgelegd sinds de oerknal 13,8 miljard jaar geleden. Overigens is de bron van licht wat we nu van heel ver weg zien, wel verder weg dan 13,8 miljard lichtjaar. Dat komt door de uitdijing van het heelal.
Maar wat daar achter ligt… Misschien komen we het wel nooit te weten omdat het gewoonweg te ver is. Ook sluiten de theorethische onderbouwingen voor parallelle universums liggen nog ver weg. De Amerikaanse kosmoloog Max Tegmark zegt het daarom zo: “Parallelle universums zijn geen theorie maar een voorspelling van bepaalde theorieën.”
Als die theorieën er in de toekomst wél zijn, dan is het bestaan van een kopie van de aarde een stapje dichterbij!

www.thekla-eva.nl

www.scientias.nl
wikipedia
...

View on Facebook

Als je begint om de duwtjes van jouw Hogere Zelf op te volgen, zal je de bekwaamheid vergaren om de acties of reacties van anderen te negeren of er niet door beïnvloed raken.

Dit vind ik nogal een stelling : je laat je niet beïnvloeden door reacties van anderen.
In deze wereld met alles wat wij via ( social) of de media (eventueel onder dwang) uitzendt, het brengen van een bepaalde mening of politieke leer. Deze dien je dan verder maar kritiekloos te aanvaarden
En daar zit de crux, hoe kun je zonder kritiek iets aanvaarden, dat zal ons ego nooit accepteren want daar is het ego voor en die schreeuwt. Je kunt het ego voorstellen als de schreeuwerd van de klas. Het ego moet ook voortdurend bevestiging ontvangen van hoe goed hij wel niet is en is gevoelig voor emoties als boosheid, jaloezie, verdriet, zielig en eenzaamheid

Als je nooit iets anders ervaren zou hebben dan liefdevolle en positieve acties, dan zou er weinig of geen groei kunnen zijn, en stilstand zou het resultaat zijn. Jouw ego-zelf zal jou voortdurend aansporen je te focussen op de externe wereld.

De Ziel zit anders in elkaar. Zij overziet, bekijkt en accepteert. Ze wacht al duizenden jaren in alle rust, en heeft geen oordeel.
Ze is groots en ruim en kent geen grenzen. Je kunt haar dan ook zien als helium, licht.
Als je dit in verband brengt met de Ziel en het ego dan weet ik dat de ziel ruim is en het ego beperkt is.
Deze beperking heeft ons in een staat van angst en indoctrinatie gebracht , dit mede door alles wat de media iedere dag uitzendt en waar jij je toe aangetrokken voelt.
Nu komt het Hogere Zelf om de hoek kijken : zij vraagt je om de duwtjes van Het Hogere Zelf te volgen. Dat is makkelijk gezegd, ik volg mijn gidsen en engelen, zijn deze dan een verlengstuk van Het Hogere Zelf?

Je Hogere Zelf is het deel van je Ziel wat niet in je lichaam aanwezig is. Je Hoger Zelf is daar waar we ‘thuis’ of ‘de andere kant ’ noemen: de plek waar we vandaan komen en ook weer naar terugkeren als we dit lichaam achter ons laten.

Wat ik de laatste tijd merk in mijn ( bijna) dagelijkse conversaties met mijn ‘team’ is dat ik steeds weer word verwezen naar mezelf.
Wat wil ik? Wat kies ik? Het is van groot belang dat we de verantwoordelijkheid nemen voor onze eigen keuzes.
Onze gidsen en engelen kunnen ons een Hoger Perspectief laten zien. Ze kunnen ons meer inzicht geven over de verschillende keuzes die we hebben, maar het is aan ons om te kiezen welke route we kiezen. Het is daarbij ook van belang om te bedenken dat de kortste route naar een doel niet altijd de meest leuke of meest waardevolle is. Het zijn allemaal ervaringen die je onderweg opdoet en elke ervaring helpt ons verder, en of die ervaring nou prettig of onprettig is dat is wat je tegenkomt.
Je kunt dus echt niet ‘verkeerd’ kiezen. Vertrouw dus op jezelf en op je eigen keuzes, want hoe dan ook, je zult je eigen pad moeten volgen, want deze is al voor je geboorte door jou en je ( team) van gidsen en engelen bepaald.
Dat kiezen kan eenvoudiger zijn dan je denkt. Volg je hart en je gevoel. Als je iets graag wilt, is daar een reden voor. Er is een reden waarom je je aangetrokken voelt tot een bepaalde keuze, of dat nou een cursus is of een nieuwe baan: alles is mogelijk. Durf op dat gevoel te vertrouwen en te kiezen voor dat wat je blij maakt als je eraan denkt. Dát is de nieuwe manier van je Hogere Zelf volgen. Niet meer vragen om bevestiging van buitenaf, maar vertrouwen op het gevoel van binnen en daarnaar te handelen. Dan sta je volledig in je eigen kracht.

Meditatie
Ga naar binnen met je aandacht. Haal een paar keer diep adem en maak verbinding met de kern van je wezen, in het midden van je hart. Voel de rust en de kracht naar binnen stromen.
Haal dan een dilemma of een vraag voor de geest waar je antwoord op zou willen hebben. Voel wat er gebeurt in je lichaam. Welke keuze voelt goed? Welke antwoorden komen in je op? Laat het gebeuren en vertrouw op je eigen wijsheid: Het Hogere Zelf. Hoe vaker je dit doet, hoe gemakkelijker je onderscheid kunt maken tussen de wijsheid van je hart en het Hogere Zelf en de rationele gedachten (het ego) en de patronen in je hoofd. Geen vraag is te groot of te klein. Oefen jezelf in het afstemmen op je eigen wijsheid bij kleine beslissingen, dan zullen ook grote beslissingen gemakkelijker helder worden en dan ga je vanzelf de kleine duwtjes van je Hoger Zelf volgen.

www.thekla-eva.nl
...

View on Facebook

De blauwe ster
We kwamen bij de heilige grot aan en Hinde hield mij tegen. Kom, sprak ze, nu weer in alle rust: we gaan naar de ingang van de grot en om binnen te mogen komen moeten we eerst bidden en toestemming aan de beschermster van deze grot vragen.
Ik keek nergens meer van op; Hinde was zo anders dan normaal. Ik zakte op mijn knieën en bad tot de beschermster van de grot. Er kwam een vrouw naar voren in mijn geest . Ik keek eens beter en zag dat dit de oude vrouw was die al een poosje bij mij was. Ik moet verwonderd gekeken hebben, want de oude vrouw keek mij lachend aan en wenkte mij naar de ingang van de grot.
Ik merkte dat ik niet naar binnen mocht. Er kwam een druk op mijn borstkas en ik voelde dat ik niet naar binnen kon. Hinde wel, ze kon zo naar binnen stappen. De oude vrouw kwam naast mij staan en sprak tot mij: je moet een test afleggen en als deze test niet lukt wordt jou de toegang geweigerd tot de grot.
Het werd steeds fraaier dacht ik pissig, eerst moet ik bij de vrouwenkrachtkring intreden en nu moet ik een test afleggen. De oude vrouw kwam bij mij staan en lachte.
Leg de ketting om je nek en stap binnen in de grot. Ik bukte mij en pakte de ketting op van de grond, deed deze over mijn hoofd en legde de hem om mijn nek. Ik voelde dat de stenen begonnen te gloeien en dat ik warm werd in mijn borstkas. De oude vrouw wenkte mij ondertussen en ik zag dat er een grote bergkristal in het midden van de grot op een grote steen stond. Ik liep naar de grote steen toe en ik zag dat het kristal begon te gloeien. Ik voelde ook dat de stenen om mijn nek begonnen te pulseren: het kristal zond een straal van licht naar de stenen om mijn nek en toen opende mijn borstkas zich en zag ik hoe de kracht uit mijn borstkast de stenen om mijn nek met het kristal verbond en in een flits zag ik hoe de Grote Geest de aarde en al zijn levende schepsels had geschapen. Ik zakte op mijn knieën en merkte dat ik meevoer het Universum in, verder en verder omhoog. Ik kwam uit bij een blauwe ster. Deze ster was in alle verhalen binnen de stammen een belangrijke ster. Ik voelde hoe het kristal en de kralen van deze planeet afkomstig waren; ik voelde mij één met de planeet en zag hoe de oude vrouw ook van deze planeet afkomstig was; ik zag heel veel vrouwen. Dit moesten de vrouwen van de krachtkring zijn, bedacht ik mij. Ik zag mijn moeder en snakte naar adem, ik liep naar haar toe, ze omhelsde mij en ik kuste haar: mijn dochter, accepteer de test en ga verder ,sprak ze. Ze draaide zich om en ze wees met haar hand naar een grote heldere steen. Ik was verbaasd; nu stonden alle vrouwen bij deze steen.
Ik liep naar de steen en voelde een oerkracht uit deze steen komen. Ik liep verder en de vrouwen moedigden mij aan om in de steen te stappen. Ik zag hoe Hinde mijn ketting afnam en bij haarzelf om deed. Ze stapte in de steen en kwam weer terug uit de steen. Hierna gaf ze mij de ketting terug.
Ik aarzelde niet, deed de ketting weer om en stapte zonder aarzelen richting steen. Ik stapte in de steen en kwam in een tunnel van lichtflitsen terecht. Ik zag de vrouwen nu langs de zijkant van de tunnel staan en zij wezen mij allemaal de weg naar een intens licht.
Ik was nu toch wel een beetje bang ; dit was een overweldigend licht en ik werd zelf ook lichter en lichter, ik wás bijna bij het licht. Ik voelde hoe het licht via mijn kruin naar binnen stroomde, ik voelde hoe het kind in mij beschermd werd door de oude vrouw - ze stond ineens naast mij en ze legde haar handen op mijn buik.
Ik heb je altijd begeleid en beschermd maar niet in levende lijve, op dit moment ben ik aan het sterven omdat jij intrede doet tot de vrouwenkrachtkring. Er kunnen maar een maximaal aantal vrouwen bij de krachtkring aanwezig zijn, dat kun je zien aan de aantal kralen, dat zijn de aantallen van de vrouwen die bij de krachtkring horen. Ik heb lange tijd gewacht op jou, zodat jij je intrede kon doen bij de krachtkring, mijn wijsheid gaat nooit verloren omdat deze wijsheid in alle vrouwen van de krachtkring aanwezig is. Vanaf nu kan ik je niet meer helpen in de strijd met de sjamaan, je moet het nu alleen doen. Ik ben dankbaar dat je intrede doet tot de krachtkring mijn dochter, sprak de oude vrouw. Ze zegende mij. Ze had haar hand op mijn voorhoofd gelegd en legde een kristal in mijn hand. Hierna liep ze in de tunnel van licht en ik zag dat haar lichaam veranderde in lichtspetters en ik voelde een immens krachtige energie door mij stromen toen ik zag hoe de oude vrouw oploste in het licht. En weg was ze.

De blauwe ster is in alle verhalen binnen de indianen van groot belang, ik wist dit niet maar nadat ik het stuk geschreven had heb ik deze informatie op internet gevonden en zoals altijd ben ik weer blij verbaasd dat deze informatie gewoon klopt.

www.thekla-eva.nl
...

View on Facebook

Jahweh
Op de kaart van Matigheid staat de Aartsengel Michaël. Iedereen die mijn stukken al langer leest weet dat ik bijzonder veel met Michaël werk en dat ik ook bijzonder veel met de Tarotkaarten werk. De combinatie tussen Michaël en de Tarot was voor mij in eerste instantie shocking; alleen al het idee dat er AARTSENGELEN in de Tarot stonden dat was voor mij eigenlijk een soort van heiligschennis.

Maar de Tarot verbergt zoveel meer geheimen.. één van de geheimen is dat de mooie Engel Michaël op de kaart Matigheid op zijn borst boven de driehoek de naam JHWH heeft staan. Toen ik dat hoorde viel ik bijna van mijn stoel. Dat de naam van God op een kaart van de Tarot zou staan, dat overtrof mijn stoutste verwachtingen. Dan zijn wij Tarotisten als wij met de Tarot aan het werk gaan eigenlijk een instrument van God……en al zijn helpers.
Dat vind ik dan weer niet gek. Ondertussen heb ik gemerkt dat iedere kaart, maar dan ook werkelijk IEDERE kaart niet alleen heel veel kennis symboliseert, maar ook een enorme portie energie bij zich heeft. Deze energie helpt mensen die bij mij komen voor een Tarot consult ook bij het verwerken van problemen of zelfs trauma’s.

Michaël, de engel van reïncarnatie, vertelt ons dat evenwicht door beweging wordt verkregen en dat wij voortdurend aan onze psyche moeten werken en niet moeten doorslaan in de eenzijdige verzorging van ons lichaam. Het lichaam is immers vergankelijk, en de ziel leeft voort. Michaël zal ons helpen om verder te gaan en verder gaan in het reïncarneren. Op de plaats van het voorhoofdchakra zien we een zon, die het heldere bewustzijn van de hemel symboliseert, JHWH of God, terwijl de Engel zowel op de aarde als in het water staat.
De aartsengel Michaël helpt bij het bevrijden van de binding aan de aardse materie.
Ik snap dat Michaël vaak gevraagd wordt bij het weghalen van negatieve energieën in en om ons heen, zijn immense energie is zo overweldigend en toch ook zo nuchter en aards. De Engel van de Matigheid is geen wezen hoog in de hemel, maar een levende energie, die de hele natuur bezielt met al zijn aardse elementen. Waar evenwicht is, gedijt de natuur. Als wij geteisterd worden door negatieve energieën is het toch ook niet raar dat wij om Michaëls hulp vragen? Waar een element overheerst ten koste van andere elementen, kunnen vervelende omstandigheden ontstaan. Onze levenslessen bestaan vaak precies uit datgene, wat we het liefste vermijden. De kaart de Matigheid maakt ons ervan bewust, dat we levende verbindingen tussen geest en lichaam zijn. Als er in die verbinding sprake is van een natuurlijke stroom van energie, kan de bovenpersoonlijke werking van de engel zich verenigen met ons lichaam en onze persoonlijkheid. Wie we ook zijn en wat we ook doen, of we het nu wensen of niet: we maken deel uit van een Universele orde, waar we op een levende directe manier mee verbonden zijn.

JHWH van de Hemelse machten kan duiden op "het zijn" of de "IK BEN" van God

Michaël staat voor: God is mijn kracht en dat is nu precies wat er op zijn witte kleed staat.

Hoezo even een kaartje leggen?
www.thekla-eva.nl
...

View on Facebook

Spirituele bypass
“Een spirituele bypass is een vermijdingsstrategie waarbij onverwerkte ervaringen worden weggedrukt”

De term ‘spirituele bypass’ komt van John Welwood, een boeddhistische leraar en therapeut. Hij omschrijft de spirituele bypass als: spirituele ideeën te gebruiken om onverwerkte emotionele pijn, psychologische verwondingen en onafgewerkte ontwikkelingstaken uit de weg te gaan’.
In bredere zin is het de ontkenning van de schaduw in onszelf, in anderen en in de wereld.

Spirituele bypass, jeetje wat een woord en wat een lading zit hierin. Op dit moment is het een hot item om het over de spirituele bypass te hebben. Ik begrijp dat, sterker nog, ik voel de waarde die deze term in zich heeft. De spirituele bypass, oftewel het gebruiken van spirituele ideeën om eigen schaduwstukken te vermijden, creëert meer bewustzijn over het wél aangaan van deze schaduwstukken. En daarin zit voor veel mensen een enorme uitdaging.
Laten we dan even kijken naar de schaduwkant van of in onszelf, want dat is wat de bypass niet wil zien, de bypass wordt gebruikt om de schaduwkant van onszelf te onderdrukken of te omzeilen om alles buiten jezelf (bypass) te zoeken. Wij zijn toch werkelijk uit de complete duisternis ontstaan , uit het donker ontstond het licht, uit het Goddelijke is de materie ontstaan?
Het is uit de materie dat wij ” de Goddelijke mens” konden evolueren. Het ontstaan vanuit de evolutie vanuit de materie tot een medium voor hoger bewustzijn, niet door de ontkenning ervan. En ja, daar zit een hoop geboortepijn bij.
Om tot heelheid te komen is moed nodig: de moed om in jezelf te kijken, de pijn te voelen in plaats van die te verdoven, te ontlopen of te ontkennen. De moed om je eigen schaduw te zien en er de verantwoordelijkheid voor te nemen.

Omarming van het duister, vanuit de waarde van het licht
Eigenlijk gaat het hier over het koorddansen van het leven ,acceptatie en verlangen. Vanuit een controle-behoefte zijn we geneigd om een voorkeur te hebben voor één perspectief: iets is licht, óf duister. ‘Ik zie dat er duisternis is, begrijp vanuit de diepe lagen van mijn Zijn dat dit een creatie is uit liefde, om ons te leren om het donkere te zien. Wat kan ik hiervan leren? Durf ik van het koord te stappen en het (spirituele) leven te omarmen? ik begrijp dat het verlangen om duister te transformeren naar licht een belangrijk onderdeel is van de acceptatie van Al dat is.’ Dát is een onderdeel van het pad naar verlichting.

Een prachtig pad vol met uitdagingen. Ik heb het lef om mijn duistere pad te betreden, mijn angsten onder ogen te zien. Ik zeg niet dat het makkelijk is maar dat is ook niet aan ons beloofd toen wij het lef hadden om als Ziel de aarde te betreden.

www.thekla-eva.nl

www.nieuwetijdskind.com

hieronder een foto van het van Goghpad dat oplicht in het donker als je er op rijdt.
...

View on Facebook