Social Media

1 month ago

Thekla Eva

Het eerste wat je doet als je geboren wordt is ademen.
Het laatste wat je doet als je leven voltooid is ademen.

Kijk naar dit symbool en Breath,breath,breath.
...

View on Facebook

2 months ago

Thekla Eva

Het is eind 19e eeuw. Ka Nicha een jonge indiaanse vrouw woont met haar stam op de prairie in Noord Amerika. In haar zoektocht naar wie ze is ontmoet ze haar grote liefde en haar grootste vijand. Daarbij ontdekt zij.....

Mijn eerste boek is gepubliceerd, wil je deze lezen?
Dat kan via Wattpad, zoekterm indianen.

Ik ontvang berichten dat men via de zoekterm mijn boek niet kan vinden.
Probeer deze link eens als je behoefte hebt.
www.wattpad.com/897930789-ka-nicha-het-begin?utm_source=web
...

View on Facebook

3 months ago

Thekla Eva

Chakra' s
Chakra's zijn net de treden van een trap. Hoe hoger de chakra hoe hoger je de trap moet betreden.
Iedere chakra heeft een kleur en een symbool,

Deze chakra stenen zijn te koop.
...

View on Facebook

3 months ago

Thekla Eva

Het Ohm symbool

Ohm – Om – Aum is het eerste geluid van de schepping: de adem die bij het woord hoort. Hij hoort bij geen enkele taal en bestond al voordat de eerste woorden werden gevormd. Constante herhaling leidt tot diepe meditatie.
Ohm staat voor de drie toestanden van de mensen: Waken, dromen en diep slapen.
Als talisman helpt het Aum /ohm teken om rust en vrede in jezelf te kunnen vinden.
Het teken zal overal balans brengen, waar je het ook neerhangt of neer zal zetten of leggen…

Ik schilder de symbolen in verschillende kleuren en op verschillende stenen, keuze genoeg.
Misschien heb je interesse in een steen met het Ohm symbool of wil je deze weggeven aan iemand? Ik kan op verzoek het Ohm symbool schilderen in de kleuren die je wenst.
...

View on Facebook

4 months ago

Thekla Eva

Hamsa Hand Betekenis: Maak Kennis met dit Veelzijdige Teken

De Hamsa of Hand van Fatima zie je steeds vaker verschijnen als sieraad, tatoeage en andere decoratie. Wist jij dat het kleine handje niet alleen beschermt, maar ook een vuist maakt voor vrede? Hier lees je alles over de betekenis van dit bijzondere amulet!

De Hamsa Hand of Hand van Fatima is een mysterieuze talisman. Deze sierlijke hand vind je namelijk op verschillende plekken terug. In het Midden Oosten en Noord Afrika staan de tekens op deurposten, bungelen ze aan autospiegels en worden ze gedragen als sieraad door zowel moslims, joden als christenen. Zelfs in westerse yogascholen kom je het handje steeds vaker tegen. Tijd om in de betekenis te duiken van dit vriendelijke, maar moedige symbooltje!

Hier komt de Hand van Fatima vandaan
Bij welke traditie het symbool van de opgestoken hand precies hoort, is een raadsel. Verschillende religies claimen het, vandaar dat je het teken tegenkomt als Hand van Fatima, de dochter van Mohammed, van Miriam de Joodse profetes en als symbool van Maria de moeder van Jezus. Zowel in de islam, het jodendom en christendom wordt het handje dus toegeschreven aan vrouwen die bekend staan als voorbeelden van moederschap en zorg. Het is ook vrij waarschijnlijk dat het handje ouder is dan die drie religies en hoorde bij strijdlustige vruchtbaarheidsgodinnen uit de Oudheid zoals Ishtar, Tanit en Astarte.

Zo ziet de Hamsa eruit
Omdat het geluk handje zoveel betekenissen heeft, ziet het er ook telkens anders uit. De Joodse hand van Mirjam is een eenvoudige mensenhand met teksten van de Thora erin gegraveerd. Het Handje van Fatima is echter symmetrisch. Dat betekent dus twee duimen!
Waarom de Hand van Fatima Twee Duimen heeft
Volgens een islamitisch verhaal was Fatima pap aan het koken, toen haar echtgenoot Ali thuiskwam met een nieuwe vrouw. Fatima schrok zich een hoedje en liet de lepel los waarmee ze aan het roeren was. Uit pure verbijstering bleef ze koken met haar hand in de pan. Wonder boven wonder kwam ze er ongedeerd uit, maar wel met twee duimen. Dat is volgens gelovigen een teken van bijzondere bescherming door Allah. Dat wordt dus binnenkort een handje boven je fornuis hangen!

Zo biedt de Hamsa Hand Symbolische Bescherming
Hamsa Handjes worden gebruikt om kwaad tegen te houden. Je kunt de palm namelijk zien als een universeel stopteken. Negatieve energie? Nee bedankt! In het midden van Fatima Handjes zit bovendien vaak een Oog of blauwe Nazar die al het slechte zou kunnen herkennen en afweren. Nazar tekens zijn trouwens blauw omdat deze kleur verbonden is met zuiverheid en eerlijkheid. Ook als er geen Blauw Oog inzit, hebben deze handjes vaak edelstenen of andere versiersels in dezelfde kleur. Praktisch!

Daarom staat de Hamsa Hand voor Vrede
Door slechte dingen de deur te wijzen, maakt de Hamsa eigenlijk plek voor het goede. Veel mensen zien de hand dan ook als uiting van vruchtbaarheid, vriendschap en vrede. Een open hand heeft bovendien niets te verbergen. Daarom zou de Hamsa trouw en oprechte steun stimuleren. Ook doet hij een beetje denken aan het hindoeïstische Ahimsa symbool voor geweldloosheid, net zo’n open handgebaar. Hoe veelzeggend kan een simpel symbool zijn

Ik schilder de Hamsa handen op steen. Ben je geïnspireerd door de Hamsa of Hand van Fatima? Je kunt de Hamsa bij de deur leggen of op een plek neerleggen waar je herinnerd wilt worden aan vredige vibes.
Wat je ook doet, heb het goed!

De prijzen zijn voor iedereen aantrekkelijk, ik hoef er geen hoofdprijs voor te ontvangen.

De foto’s zijn een voorbeeld maar zijn ook op bestelling in een andere kleur te maken.
...

View on Facebook