Social Media

Tussen goed
en fout is
Een enorme afstand,
dat is de plek
waar ik je ontmoet.

Interessant: tussen goed en fout is de plek waar ik je ontmoet; wie bepaalt dan wat goed en slecht is?
Dan zal je op die plek alleen maar gelijkgestemden tegenkomen, dat kan niet anders…..
Ik moet dan weer denken aan yin en yang, en de dualiteit van de kaart 2, de Hogepriesteres.

Uitleg
Het universum, alles wat er is en niet is, wordt de Tao (of Dao) genoemd. De Tao is niet te kennen, te begrijpen of te duiden. De Tao manifesteert zich in 2 tegengestelde waarden: yin en yang. Dit zijn geen absolute polen zoals goed en kwaad; beide waarden bestaan slechts in relatie tot elkaar.
Niets in het universum is volledig yin of volledig yang. Wanneer men door het midden van de cirkel van het yin-yangsymbool een verticale lijn tekent, dan ziet men dat in de ene waarde ook de andere aanwezig is; de halve cirkels die ontstaan tonen in yin yang en in yang yin.
Is dit dan de plek waar wij ”gelijkgestemden” elkaar gaan ontmoeten?

De twee stippen geven aan dat het ene het begin is van het andere, dat yang het begin is van yin en yin het begin van yang.

Als je naar de kaart de Hogepriesters kijkt dan zie je dat daar een yin en yang symbool aanwezig is. De zuilen zijn wit en zwart, de dualiteit zit dan in het midden. Daar gaan wij elkaar ontmoeten?
De dualiteit is altijd in ons aanwezig , zal ik wel of niet deze schoenen kopen, zal ik wel of niet……

De linkerkant van je lichaam wordt bestuurd door je rechter hersenhelft. Deze kant wordt gesymboliseerd door de witte zuil op de kaart en heeft te maken met je gevoelswereld. Het is de plaats van het hart en je binnenwereld, het vrouwelijke deel van je bewustzijn dat te maken heeft met rust, intuïtie, liefde en je gevoelens: yin .
De rechterkant van je lichaam wordt bestuurd door je linker hersenhelft en wordt gesymboliseerd door de zwarte zuil op de kaart. Deze kant heeft te maken met het denken , het mannelijke gedeelte van het bewustzijn, de buitenwereld, alles wat met glamour en glitter te maken heeft, drukte, bezig zijn, denken en manifestatie in het doen: yang.

Deze twee samen maken dat wij tussen goed en fout gaan kiezen, en waar wij elkaar gaan ontmoeten.

Leven is bewegen.
Soefi dichter Rumi

www.thekla-eva.nl
theklaeva31.futurenet.club
Wikipedia
...

View on Facebook

1 week ago

Spiritueel centrum Thekla Eva

Draken Agaat
We waren bij de Nooterhof er was een streekmarkt. Op de markt stond een kraam met stenen en dan moet ik altijd even kijken.
Ik zag een prachtige steen, werkelijk ook nog nooit gezien. Het bleek een Draken Agaat te zijn.

Ik ben niet zo’n Agaat fan, ik weet het niet, voelt voor mij te passief ofzo, te zacht. Ik kan er niet zoveel mee. Maar dat veranderde toen ik deze steen zag. Wat een power en wat een bescherming kwam er uit deze steen. Totaal niet wat ik van een Agaat gewend was. Deze steen die ik vast had riep mij en ik moest hem gewoon meenemen. En later toen ik had opgezocht wat de steen voor werking heeft, snapte ik dit ook beter.

Draken Agaat verhoogt creatieve visualisatie, dit had ik even nodig. Ik sta al een poosje stil in mijn creatieve visualisatie. Ik wist even niet meer hoe ik het voor elkaar moest krijgen. Wel voor anderen maar voor mijzelf was het al een poosje lastig. “Versterkt het vermogen en de wil om iemands levensdoel op het aardse vlak te manifesteren”, kijk, dat is ook zo’n stuk. Mijn levensdoel is toch mensen helpen, op allerlei vlakken. Energetisch werk steekt met kop en schouders uit boven mijn aardse levensdoel. Maar op een bepaald moment had ik het gevoel alleen nog maar geleefd te worden en was ik even het contact kwijt met alles wat ik op aarde mag manifesteren.
“Bevordert energie en kracht, en helpt iemand de waarheid in een kwestie te ontdekken en te helpen bij het accepteren van zijn lot”. Nou, nou dat vind ik nogal wat , mijn lot accepteren, dat is voor mij bijna onmogelijk. Ik als echte Ram zal toch altijd blijven rammen tegen alles wat met lot en accepteren te maken heeft.
Terwijl ik aan het typen ben voel ik dat de steen contact met mij zoekt (ligt naast mijn computer). De kruin begint te tintelen en ik voel dat mijn energie toeneemt en dat klopt wel als ik verder uitzoek wat de steen voor mij kan betekenen.
“Draken Agaat is een energie-verbeteraar die verbinding maakt met geest en harmonie”. Jeetje mijn kruin gaat steeds verder open en ik voel dat de steen verbinding zoekt met mijn geest.
“Grote kracht en energie brenger. Draken Agaat is beschermend, zuiverend en spiritueel. Helpt mentale en fysieke niveaus en wordt gebruikt om met geesten te communiceren. Draken Agaat wordt geassocieerd met het kruinchakra”. Kijk alles wat ik net getypt heb klopt gewoon.

De drakenlegende van Zwolle.
Er was eens een draak in Zwolle
Hij woonde in een diepe kolk en rees vaak op uit het water om jonge Zwollenaren te dreigen met zijn vurige adem. Alleen wanneer je hem een levend offer bracht, spaarde hij je. Maar er was gelukkig een jonge ridder, aartsengel Sint Michaël. Hij reed op zijn witte paard Zwolle binnen en hoorde toen van de ‘lintworm’. Hij reed rechtstreeks naar de kolk en riep de draak op. Langzaam rees het grote monster uit de diepte, zijn geschubde lichaam glinsterde in de zon als staal.
Daar werd een keiharde strijd gestreden, tot Sint Michaël met de achterkant van zijn gouden slagzwaard de enorme kop van de ‘lintworm’ verbrijzelde en daarna onthoofdde. De bloedende romp zonk naar beneden om nooit weer op te duiken uit het water van de kolk, die rood kleurde van het bloed.

De wilde Saksers
De legende dateert uit de tijd dat het dorpje Suolle, gelegen aan het riviertje de Aa tot twee keer toe in brand werd gestoken door horden wilde Saksers. Het was aartsengel Sint Michaël, die de stad Zwolle verlost had van deze gewelddadige plaag. Ter eeuwige nagedachtenis werd de parochiekerk naar hem vernoemd. Sint Michaël kreeg een vaste plek op het stadswapen.

www.thekla-eva.nl
theklaeva31.futurenet.club/board
...

View on Facebook

2 weeks ago

Spiritueel centrum Thekla Eva

Weegbree, de voetstap van de bleekgezichten

Een stuk uit mijn boek
Dit paard had pijn heeft dan niemand goed gekeken naar dit paard en even contact met haar gezocht, vroeg ik aan Tse.
Tse beantwoorde , dat stond ze niet toe Ka Nicha ze was gewoon vals.
Nee ze had pijn en dat was wat anders, dit paard is voor jou Tse, zei ik tussen neus en lippen door.
Voor mij, waarom?
Je hebt haar een kans gegeven en jij wilde dat ze verzorgd werd, ik wil dat jij met haar in de geest leert communiceren dat kun je dat weet ik zeker, je moet haar hoef behandelen met weegbree, maak een papje van de weegbree en smeer haar hoef daar mee in, drie keer per dag één week lang en je zult zien dat er geen pijn meer is en dat er geen ontsteking ontstaat, tot die tijd mag je niet met haar rijden maar alleen met haar communiceren in de geest.
Weet jij wel dat we deze plant de voetstap van de bleekgezichten noemen, overal waar de bleekgezichten met hun karren het gras kapot rijden komt de weegbree tevoorschijn en hierbij spuugde Tse naar de grond.
Ja , dat weet ik maar de weegbree heeft ook genezende eigenschappen, sprak ik tegen hem.

Ik had last van muggenbulten en smeerde er viooltje crème op, ik had de crème bijna op en moest naar Dalfsen ( naar de kaasmolen, de Klapwiek ) om nieuwe te halen. Ik liep even de winkel in en pakte klakkeloos de viooltje crème en zei tussen neus en lippen door tegen de eigenaresse dat ik deze crème gebruikte voor mijn muggenbulten.
Ja, die is erg goed maar de weegbreezalf is speciaal voor de muggenbulten bedoeld sprak de dame in kwestie. En hij is in de aanbieding, en ja als echte Nederlander ga je natuurlijk voor de viooltje crème en de weegbree crème want die was tenslotte in de aanbieding. Na één dag merkte ik al dat de weegbree crème meer deed bij mijn muggenbulten dan mijn viooltje crème. Ik gebruik wel de biologische crème van de Polderkol. Ik weet natuurlijk niet hoe de andere merken werken.

De Indianen in Amerika noemden de weegbree “voetstap der bleekgezichten”. “Overal waar bleekgezichten hun voetstap gezet hadden, groeide weegbree”.

Uitwendig gebruik van smalbladige weegbree
Weegbreebladeren kunnen uitwendig worden toegepast tegen insectenbeten, schaafwonden, bloedende wonden, slecht genezende wonden en zweren. Het is bloedstelpend omdat er zink en silicium in zit. Het werkt daarnaast ontsteking werend en antibacterieel. Ook gaat het de werking van histamine tegen en is het aldus jeukwerend. Bovendien is het schimmelwerend. Hierdoor houdt weegbree de wond schoon zodat hij sneller en zonder complicaties heelt. Weegbree kun je goed gebruiken tegen jeukende huidaandoeningen zoals eczeem, dauwworm, acné, puistjes, allergische huidaandoeningen, psoriasis en dermatitis.

Weegbree | Plantago voor de paarden
In onze paardenweides komen twee soorten weegbree voor: grote weegbree (Plantago major) en smalle weegbree (Plantago lanceolata). Zowel smalle weegbree als grote weegbree hebben inwendig toegediend hoofdzakelijk werking op de slijmvliezen. Ontstekingen van de darm: darmslijmvlies herstellend en ontstekingsremmend, in grote mate laxerend; luchtwegontstekingen: slijmoplossend, desinfecterend, antibacterieel en weefselversterkend. Verder is weegbree bloed reinigend, en bloed verrijkend, ook bij bloedarmoede. Zeker geen onkruid dus!

Grote weegbree | Plantago major
Grote weegbree heeft een breed blad. Het blad tekent duidelijk 7 nerven af, corresponderend met de 7 zenuwbanen. Dit kruid is dan ook waardevol in een paardenweide! Het werkt via het zenuwstelsel, kalmerend en versterkend. Grote weegbree helpt bij zenuwuitputting en neurasthenie (zenuwzwakte). Verder is het net als smalle weegbree inzetbaar bij ontstekingen, maar ook ontstekingen als ontstoken tandvlees, wisselen en kiespijn.

Smalle weegbree | Plantago lanceolata
Bij uitwendig gebruik is smalle weegbree onder andere bloedstelpend, pijnstillend en wondhelend. Inwendig, dus in de paardenweide, is de werking vooral als een goed antibioticum bij allerlei ontstekingen met stekende pijnen. Smalle weegbree bevat veel antibacteriële stoffen, een winst dus in je weiland! Een weerstandsverhoger en wondgenezer op elk vlak, ook bij luchtweg- , oor- en darmontstekingen.

Als je brandneteljeuk oploopt, zoek dan een weegbree-blad, kneus het, en wrijf je geïrriteerde huid er mee in. De jeuk gaat weg!

Kijk, mijn indiaan is zo gek nog niet, hij verteld wat ik mag schrijven! ( eerste stukje van dit verhaal, uit mijn boek). En dat ga ik natuurlijk eerst controleren, controlefreak als ik ben. En dan merk ik dat het gewoon klopt wat hij zegt.

Ben je nieuwsgierig wat ik tot nu toe bij FN ontvangen heb?
Kijk dan op mijn FB pagina Thekla Eva Wibier

www.thekla-eva.nl
theklaeva31.futurenet.club/board

dierpraktijk-beest.nl/
mens-en-gezondheid.infonu.nl
www.hunebednieuwscafe.nl/2017/02/weegbree-voetstap-der-bleekgezichten/?cn-reloaded=1
...

View on Facebook

Er bestaan geen rare of aparte mensen, ieder mens is anders

Tijdens onze overvaart op het pontje van Zwolle naar Hattem vertelde de schipper naar aanleiding van een vraag van één van de mensen die naar de overkant werd gebracht, of zij raar of apart was.
De schipper vertelde dat er geen rare of aparte mensen zijn ,maar dat iedereen anders is.
Wat een eyeopener!

Spiritueel werk: iedereen oordeelt erover, beoordeelt , veroordeelt het en heeft er vooroordelen over.
Ben ik raar of apart omdat ik met energetische energieën werk of ben ik gewoon anders omdat de standaard norm anders is?
Wat maakt het dan dat ik dan gezien wordt als apart of op zijn minst raar? Is het het angst, of toch iets anders?
Ik wil dan even wat teksten van de Aartsengel Michael er bij halen over hoe hij het oordelen ziet.

Ik ben Michael. Zoals ik al eerder aangekondigd heb, wil ik het over het karmische patroon van voor-oordelen hebben. Het koesteren van oordelen is inherent aan het dualistische bewustzijn, aan de afgescheidenheid van de bron. Oordelen en vooroordelen hebben een belangrijke functie gehad, namelijk de dualiteit te dienen. Op deze wijze konden jullie begrijpen wat goed en wat slecht is, wat moet en wat niet mag doorzien en wat wel of niet gevaarlijk is onderscheiden. Oordelen en vooroordelen hebben jullie nodig gehad om tussen goed en kwaad te kunnen kiezen. Deze functie was noodzakelijk anders zou jullie bewustzijn niet hebben kunnen groeien. Het huidige bewustzijn is eigenlijk aan de dualiteit te danken. Aan het kunnen onderscheiden van wat wenselijk of pijnlijk is. Op alles wat jullie bewustzijn binnenkomt, hebben jullie etiketten geplakt. Alle handelingen, ideeën, eigenschappen, verschijnselen en alles wat in het dualistische bewustzijn bestaat, is voorzien van een etiket met de waardering goed of slecht, mooi of lelijk, groot of klein, van moet en van mag, van gevaarlijk, aangenaam of pijnlijk.
Laten we een van de vaak voorkomende vooroordelen aansnijden zodat jullie beter kunnen begrijpen wat de gevolgen van een aantal vooroordelen kunnen zijn. Een van de oudste vooroordelen, reeds ontstaan bij het begin van jullie komst in de dualiteit is het vooroordeel dat mensen die anders zijn dan jezelf, gevaar betekenen. Dat is een basis oordeel dat nog steeds jullie culturen, op enkelen na, blijft beïnvloeden. De angst voor het onbekende heeft ook veroorzaakt dat andersdenkenden, mensen met een andere culturele achtergrond als bedreiging werden gezien. De mildste reactie op die broeders en zusters was hen uitsluiten, buiten de gemeenschap. Maar er zijn periodes in jullie geschiedenis dat mensen die anders waren, gestenigd, verbrand of op een andere manier gemarteld werden. Denk aan onze zusters die heks, kruidenvrouwtje of genezeres waren.

Misschien zit er in ieder van ons , in ons onder-bewustzijn, een angst om niet gezien te willen worden en alles wat anders is te veroordelen. Het enige dat ik dan kan zeggen: heb je naaste lief en weet dat Iedereen een verhaal, een verleden heeft (in dit of vorige levens) dat hem of haar gemaakt heeft tot wie diegene nu is.

Namasté

Ben je nieuwsgierig wat ik afgelopen week aan commissies van Futurenet heb ontvangen? kijk dan op mijn FB pagina
thekla eva Wibier

www.thekla-eva.nl
www.nieuwtijdskind.nl
...

View on Facebook

Heb je geen tijd voor een Tarotconsult???

Afgelopen week kreeg ik de vraag van iemand die in Frankrijk woont of ik een Tarot consult wilde geven via de mail. Ik was verbaasd, ik had ook nog niet eerder kaarten geduid zonder dat iemand in de praktijk aanwezig was of dat ik de persoon aan de telefoon had, maar ik ben de uitdaging aangegaan. Ik ontdekte naar aanleiding van de vraag die over de mail gestuurd werd, dat er diepe levensinformatie naar voren kwam. Ik ontdekte dus dat er werkelijk geen verschil is met op afstand energie sturen of op afstand een Tarot consult geven: dat dit ook kan.
Wil jij dat ook? Dan kan dit gewoon. Het bespaart je een rit naar mij toe en bespaart je ook tijd om bij mij fysiek aanwezig te zijn.
Stuur je vraag via de mail naar mij toe en ik zal je vragen via de kaarten analyseren.

Ik gebruik de Tarot in mijn praktijk om de vragen in het hier en nu te lezen. Ook kan ik door het duiden van de kaarten dieper inzicht ontvangen waar de knelpunten zijn. Ik weef de beelden en ontrafel het heden op een manier waarbij ik meer en beter contact krijgt met wie je bent: de oorsprong, wat je potentie is en wat de mogelijkheden zijn.

“Weet wie je bent”: een analyse op basis van jouw geboortedatum en het hieruit voortvloeiende wezenscijfer. Naar aanleiding daarvan reken ik jouw wezens elementen uit waardoor jij een helder inzicht krijgt in jouw persoonlijkheid, de wijze waarop je het leven betreedt en waarnaar jij handelt. De kaarten geven veel informatie weer over wat je bezighoudt en wat je levensvragen zijn: je passies en je keuzes.

Ik leg de kaarten, ik duid de kaarten en stuur nadat ik alles in de computer heb gezet, het document met de gelegde kaarten op een foto naar je toe.

Speciaal aanbod voor mijn Futurenet collega's
Futurenet consult ter waarde van € 65,-
NU in ruil voor 1 Adpack
Tarot
Medium
Energiewerk

Weet je niet wat Futurenet is??
Bel mij of maak een afspraak en ik leg je dit uit.

Ik kijk ernaar uit om jou te ontvangen in mijn praktijk
06 53144698
www.thekla-eva.nl
...

View on Facebook