Social Media

Esther
Esther belde of ze een afspraak kon maken voor een consult . Ze had mij al eens ontmoet bij Zuiver Geluk en vroeg of ik mij dat nog kon herinneren. Ik kon mij alleen nog herinneren dat haar oma en haar gids bij haar waren geweest in de winkel. Esther vertelde dat ze problemen had en dat ze even hulp nodig had. Ik “zag“ dat haar energie peil erg laag was en dat ze erg druk in haar hoofd was Ik vroeg aan Esther: vind je het goed dat ik op afstand via een Aarstengel energie naar je stuur? Dat vond Esther goed en ik vroeg hierop Aartsengel Sandalfon om hulp.

Sandalfon is voor het aarden maar ook om de aarde energie bij je naar binnen te laten stromen, maar dat kon Esther niet weten. Ik vroeg haar wat ze ervoer en ze vertelde mij dat haar energie in haar rug begon te stromen, ze warm werd en dat haar hoofd rustiger werd. We spraken af dat ze langs zou komen voor een consult.

Tijdens het consult vertelde Esther het één en ander . Mijn gids Josefien liet mij zien dat het tweede chakra van Esther compleet zwart was. Door deze informatie wist ik dat ik daar de oplossing moest zoeken. Verder zag ik dat Esther in haar pubertijd iets mee had meegemaakt waardoor ze de mens was die ze nu was.
Ik vertelde Esther mijn bevindingen en vroeg wat het jaartal 1716 met haar deed. Esther vertelde dat ze hier niets bij voelde. Ik stelde voor om tijdens een meditatie terug te gaan naar een vorig leven, omdat daar de oorzaak lag van hoe ze nu in dit leven acteerde. Ik vertelde Esther dat de Aarstengel Michaël en mijn gids Josefien haar op energetisch niveau zouden healen en dat Michaël een aantal banden zou doorsnijden, zodat ze in dit leven vrij van alle karma door kon leven.

We gingen in meditatie en ik vroeg aan Esther om naar haar hartchakra te gaan. Dit chakra is het heilige hartcentrum en in dit centrum staat een prachtig diamant genaamd de diamanten celkern. De diamant van Esther zag er mooi uit, maar kon nog meer stralen. Doordat Esther de diamanten celkern aandacht gaf, begon haar diamant steeds krachtiger te worden en haar hele hartskamer werd mooi licht van kleur. Ik vroeg aan Esther om met haar aandacht naar haar tweede chakra te gaan: haar sacraal chakra. Esther bevond zich in het sacraal chakra en ik vroeg haar: wat zie je?
Ik zie niets Thea, was het antwoord, de kamer is donker.
Ik vertelde Esther dat in het tweede chakra altijd twee slangen in een koperen bekken liggen. Deze slangen noemen ze de Kundalini. Ik vroeg: zie je de slangen ook?
Ik zie de slangen maar ze zijn zwart en erg klein vertelde Esther. Ik vroeg of ze verder nog wat zag. Esther vertelde dat ze een paars licht zag. Ga daar maar heen, zei ik; wat gebeurt er?
“Ik sta midden op een marktplein op een verhoging met allemaal mensen die schreeuwen en door elkaar lopen”. Ik vroeg Esther of ze achterom wilde kijken. Dit deed ze. Wat zie je nu? vroeg ik.
“Ik zie een kasteel” . Goed ga nu eens drie jaar terug in de tijd, wat zie je dan?
“Ik ben aan het bevallen, ik krijg een dochter”.
Ben je alleen? “Nee er is een soort van vroedvrouw bij mij, maar niemand mag weten dat ik dit kind krijg het moet geheim blijven”.
Hoe komt dat? vroeg ik. “Dit kind is van de kasteelheer”. Oh, en heeft hij al kinderen dan?
“Nee, zijn vrouw kon geen kinderen krijgen” Ddus als ik het goed begrijp is jouw dochter de erfgenaam van dit kasteel? vroeg ik.
“Als je het zo bekijkt ja, dan wel”. Ga eens verder in de tijd vroeg ik, waar ben je?
“Ik loop in een oude gang het is erg donker”. Ben je alleen? “Nee er loopt iemand achter mij”.
Hoe ziet deze persoon er uit ? “Ja, een grote man met een harnas aan en rossig haar, en hij heeft een bijl in zijn handen, hij wil mij doden”. Waarom? vroeg ik. “Ik ben zwanger, deze man is de broer die onder de kasteelheer is geboren, hij is de erfgenaam als de vrouw van de kasteelheer dood is”. Wie zijn er nog meer? vroeg ik. “Er is nog een man; hij is een stuk jonger, van hem ben ik zwanger”. Wie is dat dan? vroeg ik. “Hij is de jongste broer van de kasteelheer”. Wat gebeurt? “Ze gaan vechten. De jongste broer wordt gedood en ik beval van een zoon maar deze is dood”. Wat ga je met het kindje doen? vroeg ik. “Ik begraaf mijn kindje onder een struik”.

Ga nu eens weer terug naar het plein, wat is er met je aan de hand?. “Ik word verbrand”Waarom vroeg ik. “De oudere broer wilde mij als zijn vrouw, ik wilde dat niet; hij heeft ervoor gezorgd dat ik als heks gezien werd en daarom moet ik op de brandstapel”.
Waar is je dochter? vroeg ik. “Zij is meegesleurd door deze man en moet met hem mee, zij zal later zijn vrouw worden en jong sterven”.
Esther, je hebt gezien dat je op de brandstapel stond, maar je hebt niets gevoeld: je was gedrogeerd of zo iets. “Dat klopt dat zie en voel ik . Ga nu eens terug naar je tweede chakra. Hoe ziet die er nu uit?. “De kamer is lichter”. Zie je de slangen? vroeg ik . “Ja , ze zijn opgerold en liggen in de koperen bekken”.
Lukt het je om de slangen omhoog te laten gaan, de linker slang heet Ida en de rechter slang heet Pingala, stuur ze maar omhoog.
“Het lukt ze gaan omhoog”. Stuur ze maar naar je derde chakra en bij het derde chakra kruisen ze: Ida gaat naar rechts en Pingala naar links, bij de vierde gaan ze weer kruisen, stuur ze dan maar naar je pijnappelklier, weet je waar die zit? Dat wist Esther niet. Deze zit midden in je hoofd, de pijnappelklier is nu een klein bekken van goud, kijk maar eens. Laat de slangen hun hoofd maar op het bekken rusten, dan mogen de tanden van de slangen op de rand van het bekken neergelegd worden en hun gif in de Kundalini laten stromen. Wat gebeurt er?.
“Oh, de slangen veranderen van kleur ze worden groen en ze worden krachtiger en mijn hele rug wordt warm. Wat een goed gevoel is dit! Dit is de kleur van je hart, vertelde ik Esther, het karma uit dit leven is door Michaël doorgesneden. Vanaf nu mag je leven van je zelf zijn en hoef je niet te denken hoe het moet zijn vanuit je verstand.
Laat de slangen maar weer terug gaan naar het koperen bekken en kijk eens hoe ze eruit zien.
“Ze zijn opgerold en zo mooi Thea”. Hoe ziet je sacraal chakra eruit? vroeg ik.
“De kamer is zo groot en helder en goud van kleur prachtig. Mag ik nu mijn ogen openen?” Natuurlijk, dat mag wanneer jij er aan toe bent, vertelde ik.

Esther ‘s ogen straalden nu en ik zag dat haar auraveld krachtig en mooi was. Esther mocht zijn wie ze altijd al was.
Kun jij je voorstellen dat je dochter in dit leven je oma was. In dat leven was jij haar moeder en in dit leven heeft zij voor jou gezorgd. “Dit klopt, mijn oma heeft mij opgevangen , ik kan mij dat wel voorstellen”. Kun jij je voorstellen dat die jongeman in dat leven nu je gids is? “Oh, dat is wel een hele mooie man hoor Thea”. Dat klopt, dat heb ik gezien, deze mooie man staat achter je voel maar.
“Ik voel mijn hart warm worden en ik weet dat het zo is”. Oké, heb je enig idee hoe hij heet, vroeg ik “ Iets met Julius ofzo”. Weet je in welk land jullie geleefd hebben? “ Ja in Frankrijk”. Goed, vraag nog eens hoe hij heet. “Guillaume”. Oh gewoon Willem zei ik lachend. “Ik vind Guillaume toch mooier hoor, Thea”. Wat gebeurt er als je zijn naam uitspreekt? “Ik voel een verbinding met elkaar en ik voel dat hij in dit leven er voor mij is”.
Guillaume kwam naar voren en vertelde Esther dat ze door hem begeleid werd en dat hij altijd in al haar levens van haar gehouden had.

Esther keek mij stralend aan en vertelde “ik ben nooit meer alleen Thea, ik heb altijd iemand om mij heen, ik ben zo gelukkig en ik weet dat ik mij mag ontwikkelen in het spirituele werk.
Weet je Thea, ik heb dit echt niet verzonnen ik was er echt en mijn verstand zei dat dit niet kon maar ik was er, ik heb dit echt meegemaakt , ik had dit nooit kunnen bedenken, dank je wel voor wat ik mocht herbeleven. Ik ben zo blij dat ik contact met mijn gids heb”.

Ik kan dan alleen nog maar dankbaar zijn om de hulp die ik mocht ontvangen van mijn lieve gids Josefien en natuurlijk mijn geliefde Michaël.

www.thekla-eva.nl
...

View on Facebook

Sirius als de veroorzaker van de klimaatverandering?

Ik las op internet dat Sirius de veroorzaker zou zijn van de opwarming van de aarde. Ik moest toen onmiddellijk denken aan de “ouden” ; diegenen die de wijsheid op aarde hebben gebracht. Deze ouden hebben het altijd over de blauwe ster (Sirius). Deze blauwe ster komt iedere keer weer terug in de verhalen van de Egyptenaren en van de Indianen. De ster is een zo een belangrijk onderdeel in deze culturen, dat het haast niet anders kan dan dat deze planeet ook invloed heeft op onze aarde. Het vreemde van deze situatie is dat wij “moderne “mensen pas in 1862 deze ster ontdekt hebben. Dat zet je toch aan het denken....
De aarde is een levend wezen dus zal Sirius invloed hebben op onze aarde en op ons.
Ik moest toen ook onmiddellijk denken aan het Watermantijdperk en wat dit tijdperk voor invloed heeft op ons en onze leefomstandigheden.

Onze klimaatverandering heeft te maken met astronomie
Voordat je die materie kunt begrijpen, moet je eerst weten hoe het pijlpunt van 1 januari is bepaald. Dat is wanneer de zon, de aarde en de ster Sirius precies op één lijn staan. Door meteorologen is vastgesteld dat Sirius zich verplaatst en steeds dichterbij komt. De meteorologen kunnen hier geen verklaring voor geven. Men kwam er ook achter dat het een hemellichaam is dat veel licht geeft. De zon is namelijk niet de enige ster in de kosmos die licht geeft; veel andere sterren werken ook als een zon. De ster Sirius is daar één van.
Doordat Sirius steeds dichterbij komt, wordt het steeds warmer op onze aarde.

Over het Waterman of Aquariustijdperk
Het Aquariustijdperk is onderdeel van de dierenriem gezien vanuit een breder perspectief dan onze eigen dierenriem, die eens per jaar opnieuw begint.
De aarde draait in 24 uur om zijn as maar maakt daarbij ook een tollende beweging, de draaiing beschrijft een cirkel van ongeveer 26000 jaar voordat deze weer op zijn beginpunt is.
Kijk, dat is wat ik nu bedoel, iedere 26000 jaar is er een omwenteling zowel in het sterrenbeeld teken als in de omstandigheden op aarde.

De energie van Waterman
‘Water ben ik, uitgeschonken voor dorstige mensen. De taak bestaat in het tegemoet komen aan de noden van de mensen op alle gebieden en om juiste menselijke verhoudingen tot stand te brengen zodat het licht en de liefde en het Plan kan circuleren door alle mensen van de wereld.’

In het Watermantijdperk dat de eerstvolgende 2500 jaar van invloed is op ons zonnestelsel, onze planeet, de mensheid en de individuele mens, zullen de energieën leiden tot bewustzijn van universele verhoudingen en van een bewezen eenheidsbeleving. We zullen ons volledig bewust zijn van alles wat we doen en onze persoonlijkheid ondergeschikt maken aan het welzijn van het geheel.

nl.wikipedia.org/wiki/Watermantijdperk
averana.eu/de-eerste-kenmerken-van-het-watermantijdp
www.helloaquarius.org/waterm…/de-energie-van-waterman
www.thekla-eva.nl
...

View on Facebook

Ontdek de verborgen sleutels van de Tarot en ervaar een diepe persoonlijke groei.
Tarot is voor de één een kaartspel maar voor mij een magisch instrument. De Tarot is voor mij een hulpmiddel dat ik samen met mijn intuïtie / mediumschap en coaching gebruik. Zo kom ik snel bij de kern van jouw vraag en kun jij weer stappen vooruit maken.

Voor wie is een Tarot Consult geschikt?
Een Tarot Consult is voor iedereen geschikt die op zoek is naar zich zelf, op zoek naar antwoorden, bewustwording creëren of even vastloopt in het leven en op zoek is naar handvatten.
In een Tarotconsult komen altijd elementen naar voren uit het onderbewuste, antwoorden die je zelf nooit had kunnen bedenken. Dat maakt de Tarot ontzettend krachtig en een prachtig instrument dat bewustwording creëert.

Wat houdt een Tarotconsult in?
Voordat we beginnen met het Tarotconsult, ga ik mij eerst verbinden met jouw energie. Zo weet ik al gauw wat er momenteel speelt bij jou. Op deze manier kan ik jou nog beter helpen en begeleiden. Als de kaarten zijn uitgelegd werk ik vooral met mijn intuïtie en mediumschap; de kaarten zijn daarbij een hulpmiddel.
Ook gebruik ik coaching -technieken om jou zo goed mogelijk op weg te helpen, zodat je na het consult handvatten hebt die je kunt gebruiken om weer stappen vooruit te maken

Consulten zijn nu ook via Skype te reserveren.

Let’s party
Tarot Party’s
Een Tarotparty is een leuke manier om kennis te maken met Tarot.
Ik consulteer op feesten en evenementen, je kunt hierbij denken aan vrijgezellenavonden, een ”Sarah” avond of gewoon omdat Tarot je interesse heeft. Dit kan bij jou thuis maar ook bij mij in de praktijk gegeven worden.

Wat is een Tarot Party?
Tijdens een Tarotparty geef ik, in groepsverband, iedere deelnemer een persoonlijke legging van ongeveer 15 minuten. De consulten zullen op een luchtige, maar altijd correcte manier gegeven worden, met een vleugje humor, want tussen komisch en kosmisch is maar één letter verschil.
Uit ervaring weet ik dat een Tarotparty zorgt voor een onvergetelijke ervaring!

Aantal deelnemers
Het minimaal aantal mensen voor een Tarotparty bedraagt 6 personen.

De kosten
Het eerste anderhalf uur € 150,- (exclusief reis en tijd kosten )
Elk uur extra € 60,-

Aanvraag/informatie
Wil je meer informatie ontvangen over de Tarot party’s?
Of wil je meteen een aanvraag doen?
Stuur een mail naar: spiritueelcentrum-thekla-eva@home.nl
Of bel 06 -531 44 698 (na 19.00 uur)
...

View on Facebook

Matigheid is binnen de Tarot een kaart die vaak onderschat wordt, ik ben bezig om een nieuwe cursus op te zetten; Tarot en het menselijk lichaam, en omdat Matigheid eigenlijk een ondergeschoven kindje is wil ik in het kort uitleg geven wat Matigheid met ons mens doet en kan doen.

Kaart XIV Matigheid
Matigheid is de alchemistische vermenging van tegenpolen: zon – maan, vuur – water, mannelijk – vrouwelijk, communicatie tussen het bewuste en onbewuste.
Deze kaart is verbonden met de planeet Mercurius.
Mercurius staat voor: het denken, communicatie, contact met broers, zussen en buren (directe omgeving).
Mercurius staat voor: het denken en communicatie, Mercurius is de planeet van het begrip.
Zijn belangrijkste boodschap is: ‘’ woorden zijn zodra ze zijn uitgesproken niet meer van ons’’. Wanneer we inzien dat een eenmaal uitgesproken gedachte niet meer van ons is, scheppen we ruimte voor een nieuwe gedachte.
Het is een feit dat er nog nooit zowel kwik in de natuur is geloosd als in deze tijd. Het resultaat van het logische, causale (redengevend) menselijke denken, wordt onder ander zichtbaar in de andere analoge verschijningsvorm: de grootste kwikconcentraties in het milieu. Als we niet bereid zijn een halt toe te roepen aan deze eenzijdige ontwikkeling van het menselijke denken, zal de mens uiteindelijk ten onder gaan aan de resultaten van zijn eigen bedenksels. We vertrouwen erop dat Mercurius – Engel Michaël ons hiervoor zal beschermen.

Deze kaart staat voor een evenwichtige levensvisie, maar houden, afremmen, temperen en aanpassen. De middenweg bewandelen. Onze beschermengel.
De aartsengel Michaël helpt bij het bevrijden van de binding aan de aardse materie. Michaël staat voor: God is mijn kracht.

Op de plaats van het voorhoofdchakra zien we een zon, die het heldere bewustzijn van de hemel symboliseert, terwijl de Engel zowel op de aarde als in het water staat. De irissen op de kaart verwijzen via de Griekse godin Iris naar de regenboog: symbool van de zegenrijke verbinding van hemel en aarde. De Engel van de Matigheid is geen wezen hoog in de hemel, maar een levende energie, die de hele natuur bezielt. Waar evenwicht is, gedijt de natuur. Waar een element overheerst ten koste van andere elementen, kunnen levensbedreigende omstandigheden ontstaan.
Matigen is vermeerderen wat te weinig is en verminderen wat te veel is. Misschien manifesteert de werking van de engel zich wel via een ziekte, die ons belet om nog langer extreem eenzijdig actief te blijven.

Onze levenslessen bestaan vaak precies uit datgene, wat we het liefste vermijden. De kaart de Matigheid maakt ons ervan bewust, dat we levende verbindingen tussen geest en lichaam zijn. Als er in die verbinding sprake is van een natuurlijke stroom van energie, kan de bovenpersoonlijke werking van de engel zich verenigen met ons lichaam en onze persoonlijkheid. Wie we ook zijn en wat we ook doen, of we het nu wensen of niet: we maken deel uit van een universele orde, waar we op een levende directe manier mee verbonden zijn.

Michaël, de engel van reïncarnatie, vertelt ons dat evenwicht door beweging wordt verkregen en dat wij voortdurend aan onze psyche moeten werken en niet moeten doorslaan in de eenzijdige verzorging van ons lichaam. Het lichaam is immers vergankelijk, toch leeft de ziel voort.

De geheime naam van deze kaart is: ‘’ Dochter der Verzoeners of Voortbrengster des levens’’.

www.thekla-eva.nl
...

View on Facebook

De Maansknopen

"Wat met een mens gebeurt, is karakteristiek voor hem.
Hij vertegenwoordigt een patroon en alle delen passen in elkaar.
Met het voortschrijden van zijn leven vallen ze stukje voor stukje op hun plaats,
overeenkomstig een voorbestemd plan." (CG Jung)

Het is tegenwoordig in de astrologische gemeenschap algemeen geaccepteerd dat de maansknopen de voornaamste sleutel vertegenwoordigen om het leven te begrijpen als deel van een continue draad. De Maansknopen tonen ons de relatie tussen oorzaak en gevolg, door welke wij ons leven leiden.

De betekenis van de 2 maansknopen: de Noordelijke en de Zuidelijke maansknoop.
Meer dan met wat ook hebben de beide knopen te maken met de invloed van karma - dat wil zeggen, een soort “lotsbeschikking” om ons op een bepaalde manier te laten reageren en handelen. De Drakenkop geeft aan wat de gunstigste richting voor persoonlijke en spirituele groei is. De Drakenstaart geeft aan waar we instinctief het gevoel hebben dat we de grootste levenservaring bezitten.

Drakenkop of Noordelijke Maansknoop
De Noordelijke Maansknoop, of Drakenkop, wordt ook wel ons 'karmapunt' genoemd. De plaats die de drakenkop inneemt in onze geboortehoroscoop toont onze verwerkingsmogelijkheden voor dit leven. Het laat zien op welke levensterreinen we zouden kunnen groeien. Het karmapunt legt om zo te zeggen ons karmisch kader vast, waarbinnen onze persoonlijkheid zich kan ontwikkelen. Het karmapunt is in zekere zin “het spoor van onze ziel”. Het wijst op levenslessen die ons dichter bij ons Zelf kunnen brengen. Met elk woord en elke daad die in overeenstemming zijn met de principes van ons karmapunt komen we dichter bij de vervulling van onze levenstaak en ervaren we een vollediger gevoel van innerlijk evenwicht.
Aspecten waar de Drakenkop voor staan: zijn onze karaktertrekken die ons helpen of hinderen in ons streven naar het vinden en ontplooien van onze spirituele richting.

Drakenstaart of Zuidelijke Maansknoop
De Zuidelijke Maansknoop of Drakenstaart:‚ van dit onzichtbare punt merken we pas iets op tijdens specifieke tijdstippen van het jaar, wanneer zich eclipsen voordoen. Er bestaat een sterke neiging tot het nastreven van doelen die bij deze knoop horen - er moet hier als het ware een innerlijke honger gestild te worden - maar we ervaren geen diepgaande, langdurige bevrediging wanneer we deze doelen eenmaal bereikt hebben.De Drakenstaart geeft aan op welk specifiek levensgebied we een sterke drang tot het bevredigen van oude behoeften voelen of waar we ons aangetrokken voelen tot oude karmische patronen. Gaandeweg zullen we ontdekken dat onze concentratie op dit gebied misplaatst is, wat tot een verandering van levensrichting kan leiden.
Aspecten waar de Drakenstaart voor staan: zij vertellen welke karaktertrekken ons op oude karmische patronen gefixeerd houden.

Wil jij weten wat jouw Maansknopen te vertellen hebben? Kijk dan op www.catharinaweb.nl

www.thekla-eva.nl
theklaeva31.futurenet.club/board
...

View on Facebook