Social Media

Energetisch entrepreneur

Bij een entrepreneur gaat het om het ondernemen zelf. Om ondernemerschap. Dat betekent: kansen zien, kansen benutten en creëren van waarde voor jezelf en anderen.

Zo zie ik het energetisch werk ook, ik ben een ondernemer en ik onderneem iets. Wat onderneem ik dan toch?? Het is nogal wat als je er openlijk voor uitkomt dat je een energetisch entrepreneur bent. Ik durf toch wel te beweren dat iedereen die zich met het energetisch werk bezighoudt of daar zijn geld mee probeert te verdienen, buiten het reguliere verdienmodel valt.
Dat blijkt ook wel als energetisch entrepreneur, want je bent op aarde bezig met niet aardse dagelijkse zaken. Natuurlijk moet ik mijn geld verdienen met aardse zaken, maar dat wil niet zeggen dat dit gewoon of vanzelfsprekend is. De aardse aspecten zijn voor energetisch entrepreneurs over het algemeen zwaarder dan de gemiddelden niet energetische mensen zullen we maar zeggen..

Een entrepreneur wil juist ondernemend zijn, daar ligt de kracht en de uitdaging.
Een energetisch entrepreneur heeft vaak een dubbele belasting, probeer maar eens aan “normale” mensen te vertellen dat jij wateraders of aardstralen kunt spotten. Of dat jij gidsen of andere vormen van energieën om mensen heen ziet. Waar begin je? En hoe leg je dit in Jip en Janneke taal uit aan mensen die werkelijk geen benul hebben waar jij het over hebt? De kunst is energie “lezen” en daar ben ik goed in. Ik kan waarnemen op allerlei lagen van bewustzijn. Ik ben heldervoelend en helderwetend. Door de dingen te benoemen, feiten en waarnemingen, ontstaat er ruimte bij de ander en krijg ik de ruimte, zie ik mogelijkheden hoe of wat er kan en mag veranderen. Dat noem ik nou ondernemen, ik onderneem iets zodat er bij de ander een ander soort van bewustwording ontstaat.
Het leven heeft voor ons allemaal iets duidelijk te maken over wie wij zijn en hoe wij in het leven staan. De energetisch entrepreneur zal kijken naar mogelijkheden. Dat is niet anders dan welke andere “normale” entrepreneur: wat zijn de mogelijkheden en hoe ga ik die positief- kritisch oppakken?
Ik heb ook vaak een innerlijke discussie: wat kan ik wel en wat kan ik niet delen, hoe kijkt iemand tegen het energetische werk aan. Hoe word ik gezien en wat gebeurt er als ik bepaalde handelingen verricht. Maar hé, je bent entrepreneur of niet, dus zal ik soms onconventionele gesprekken hebben en of onconventioneel handelen.
Dan kan ook niet anders want anders zou ik geen energetisch entrepreneur zijn…. Als je goed kijkt naar mogelijkheden en niet naar belemmeringen, ontstaat er een hele andere energiestroming. Er ontstaat iets, er wordt anders gehandeld, de structuur in de mens of in een organisatie komt in beweging.
De gedachten veranderen, van not done tot do, van niet kunnen naar kan, van wat er tegen gehouden word tot handelen. De wisselwerking met de wereld gaat veranderen; er komt stroming en nieuwe uitdagingen..
Het geheim en het succes van entrepreneurs zit vaak in ‘vernieuwing’ en anders handelen, handelen naar wat je hart je ingeeft.

Er is alle reden om je hart te volgen.

www.thekla-eva.nl
...

View on Facebook

Marinke
Ik was al de hele middag kaarten aan het duiden bij Zuiver Geluk in Zwolle en zag dat er een dame aan het wachten was om de kaarten te laten lezen. Ik kon mij niet echt op haar concentreren, maar merkte wel dat deze dame erg rustig was en ook echt de tijd nam om te wachten voor een consult.
Na het afscheid nemen van een moeder die met haar twee dochters een kaartlegging wilden, kwam deze dame naar mij toe. Ik herkende haar en gaf aan: ik ken jou. Ja, zei deze dame ik ben Marinke. Oh, ja natuurlijk, ik herken je gezicht, wat is het lang geleden dat we elkaar gezien hebben, maar wat goed dat je er bent gaf ik aan en we omhelsden elkaar alsof we elkaar nog niet zolang geleden hadden ontmoet.
Ik vroeg aan Marinke of ze wilde gaan zitten en wat ik voor haar kon doen. Marinke gaf aan waar ze zoal mee bezig was, maar ze had niet echt een duidelijke vraag. Ze gaf ook aan: ik moest vandaag naar je toe, ik heb visite thuis, maar ze moeten zich maar redden zonder mij, Ik vroeg aan haar mag ik je geboorte datum, deze gaf Marinke aan mij door.

Niet bij mijn gevoel kunnen komen
Ik begon het Wezenscijfer (wie Marinke in wezen is) uit te rekenen en tijdens dit uitrekenen gaf Marinke aan: ik kan niet echt bij mijn gevoel komen, ik weet niet hoe dit kan , ik heb de Bach bloesem opleiding gedaan en nog kan ik niet bij mijn gevoel komen en hierdoor heb ik het idee dat ik anderen niet kan helpen. Ik vroeg aan Marinke: met hoeveel kinderen waren jullie thuis. Marinke gaf hier antwoord op. Ik vroeg: heb je ook een broer? Marinke gaf aan dat ze inderdaad een broer had.
Ik gaf aan: zal ik de kleine kruis-legging voor je doen, deze legging gaat via de Hogepriester. De Hogepriester is de verbindende factor tussen het aardse en het Hogere, hij staat ook voor communicatie, en dat is sowieso voor jou een leerfactor. Marinke gaf aan dat deze legging haar wel wat leek.

Ik gaf aan dat Marinke de kaarten mocht schudden en dan in haar hoofd de vraag mocht stellen of ze inzicht mocht ontvangen. Hierna zou ik vier vragen stellen. Marinke mocht dan op deze vragen een kaart trekken. Ik vroeg aan Marinke of ze begreep wat ik bedoelde; Marinke gaf aan dat ze begreep wat ik bedoelde.

Vragen
De eerste vraag was: zo denk ik ( Marinke dus) hierop kwam de Dwaas naar voren
De tweede vraag was: zo voel ik (weer Marinke) en de Schildknaap van Bekers liet zich trekken
De derde vraag was: zo handel ik: op deze vraag mocht Marinke twee kaarten trekken: Pentagrammen vier en de Ridder van Pentagrammen lieten zich trekken.Duiden van de kaarten
Ik vroeg aan Marinke, is er in je jeugd iets gebeurd waardoor jouw visie op jezelf veranderd is? Dat na deze gebeurtenis jij in één keer geen kind meer was? Marinke keek mij aan. Dit klopt zei ze, er is iets gebeurd, maar dat ben ik helemaal kwijt. Ik legde uit dat de Dwaas het onschuldige kind is en dat dit kind nog zo onschuldig is omdat het kind nog verbonden is met het oerlicht, dit oerlicht is te zien op de kaart in de vorm van de witte zon die rechts in de hoek staat. Ik vroeg: hoe oud was je toen? Marinke dacht een jaar of vier, ik bevestigde dat ze vier was toen haar dat was overkomen. Ik voeg was je broer daar bij betrokken, dit bevestigde Marinke. Ik vroeg aan haar: wil jij de kaart van de Dwaas eens vast houden en tussen je handen in houden? (een kaart is voor mij geen kaart maar een energie en deze energieën zijn in staat om blokkades in een razend snel tempo op te lossen). Marinke pakte de kaart en legde deze tussen haar handen, ik voelde dat Marinke helemaal koud werd en in een soort van paniek raakte. Ze gooide de kaart terug op tafel en ze gaf aan: ik vind dit niet prettig. Leg de kaart maar terug, het is goed zo, gaf ik aan.
Hierop ging ik naar de Schildknaap van Bekers. Ik vroeg: ben jij gehoord nadat jou dit is overkomen? Marinke verstond of ze nog geloofde nadat haar dit was overkomen, ze gaf aan ik heb altijd geloof gehouden in het goede van de mens. Dat was mooi om te horen en dat gaf ik ook aan. Ik gaf ook aan dat zie ik aan je, jij gelooft altijd in het goede van de mens. Maar mijn vraag is of je thuis gehoord werd nadat je dit was overkomen? Marinke gaf aan dat er niets mee gedaan was.Marinke gaf ook aan: ik weet ook niet of het één of meerder keren gebeurd is. Ik voelde mij in de situatie en wist dat dit meerdere keren was gebeurd en dat gaf ik ook door aan Marinke. Ik heb alles gewoon verstopt of geblokt of hoe je het noemen wilt, gaf Marinke aan. Ik vroeg: wil jij de kaart van Schildknaap van Bekers in je handen nemen. Ik zag dat de energie helemaal door haar lichaam stroomde (Bekers is tenslotte een waterelement). Haar lichaam werd schoon gespoeld, en vooral haar tweede chakra werd helemaal geopend. Hierdoor zou Marinke in staat zijn om meer bij haar gevoel te komen. Ik zag dit gebeuren en zag ook dat haar hele energieveld open ging, (ik krijg weer kippenvel nu ik dit typ); haar blik werd helder en ze keek mij opener aan. Dit voelt heel gek zei Marinke; net of er iets verdwijnt, maar het is wel een fijn gevoel.
Ik vroeg aan Marinke: wil jij nog eens de Dwaas vast houden en koesteren of het een klein kind is?
Dit deed Marinke, oh, zei ze, dit voelt zo anders, het is net of alles op zijn plaats valt.
Weet je Thea, zei Marinke, ik ben nooit boos op mijn broer geweest, ik kan ook heel goed met hem.


Uitwerken van Karma
Ik vroeg aan Marinke: vind je het goed dat ik uitleg wat er precies tussen jou en je broer heeft afgespeeld? Marinke gaf aan dat dit goed was.
Ik zei tegen Marinke: kijk eens naar de witte zon op de kaart van de Dwaas, dit is het oerlicht, dit is de plek waar alle afspraken gemaakt worden voordat wij geboren worden op aarde.
Jij en je broer hebben in dit licht afgesproken dat jullie samen een stuk Karma zouden oplossen, zodat in dit gezamenlijk leven jullie zouden ontdekken wat het is om dader en slachtoffer te zijn.
In een vorig leven was je broer slachtoffer van jouw gedrag en in dit leven ben jij slachtoffer van zijn gedrag, en geloof het of niet, jullie zijn hierdoor allebei een stuk Karma verloren en mogen leven zonder schuldgevoel of rancune. Marinke keek mij aan en gaf aan: dit voelt ook zo Thea, ik ben niet boos of verdrietig, ik houd heel veel van mijn broer. Marinke gaf ook aan: ik voel mij zoveel beter nu, ik vroeg aan Marinke: wil je eens in de spiegel kijken? Dit deed Marinke, ze keek mij aan en straalde helemaal, ik kijk anders uit mijn ogen vrijer, ik voel mij ook vrijer, gaf ze aan.

Bij mijn gevoel komen
Marinke vroeg aan mij: maar hoe kom ik nu bij mijn gevoel? En hoe kan ik nu anderen helpen met de Bach bloesemtherapie? Ik vroeg aan Marinke: wil je even mee lopen? We liepen naar de tafel waar de sprays stonden die speciaal gemaakt worden door Diane. Ik pakte een spray (ik weet even niet meer welke) en vroeg aan Marinke: wil je even je ogen sluiten? Ik gaf Marinke het flesje en vroeg: wil je eens voelen, of deze spray goed voor je is? Het duurde even; Marinke opende haar ogen en zei: zie je wel, er gebeurt niets, ik kan nog steeds niet bij mijn gevoel komen. ik vroeg: wil je nog eens je ogen sluiten? Dit deed Marinke. Ik gaf aan: Ja, is naar voren. Nee, is naar achteren.
Marinka haar lichaam ging naar voren.Nou ja, dit is niet te geloven, zei Marinke. Maar hoe weet ik nu of het de goede spray is? Ik gaf Marinke een ander flesje: Ja, is naar voren, nee is naar achteren, gaf ik aan.
Het lichaam van Marinke ging naar achteren. Marinke deed haar ogen open, en zei: is het zo makkelijk? Ik antwoordde: zo makkelijk is het, jouw lichaam geeft aan wat wel of niet goed is, het lichaam kan niet liegen. Ik sprayde met een proefflacon op haar de voorkant van haar lichaam (en dan vooral op het tweede chakra) en op dat moment zag ik het tweede chakra nog verder opengaan. Ik wist dat Marinke nu beter op haar gevoel zou gaan vertrouwen. Ik sprayde op de achterkant van haar lichaam en wist dat het verleden gewoon een leermoment was geweest. Ik wist ook dat Marinke dit zo ervoer en daardoor in staat zou zijn om andere mensen te gaan begeleiden als zij daar aan toe zou zijn.

De andere twee kaarten van de legging
De andere twee kaarten die in deze legging naar voren kwamen hadden met een ander aspect te maken van Marinke; ik heb haar hier uitleg over gegeven. Ik vind het niet van belang om deze te benoemen. Ik heb Marinke om toestemming gevraagd of ik deze mooie ervaring mocht delen via mijn blog.

Bevindingen van Marinke
Lieve Thea

Allereerst wil ik je bedanken voor een prachtige ontmoeting
en mooi om te zien hoe jij zo makkelijk de boodschap helder hebt...wat een gave en wat een mooi mens ben jij.
Het voelde weer zo vertrouwd, bijzonder...

Ben nog een beetje ontdaan maar vooral blij met wat er gebeurde...
Dit heeft mij weer naar jou gebracht en was het juiste moment.
Er is iets geheeld en ik mag weer kind zijn.

Lees hierover graag het blog zodat ik het nogmaals terug kan halen.

Er is een groot verlangen om te voelen, horen of zien en contact te maken met de spirituele wereld en daarin iets betekenen voor de ander.
Is dit mijn hoofd of mijn hart en ..... is dat mijn pad?

Hoop je gauw weer te ontmoeten.

Thea, Namasté

www.thekla-eva.nl
...

View on Facebook

Bijrijder
Vanmorgen waren we op bezoek bij familie en op de terugweg kregen we een app van onze zoon. In deze app had hij een foto bijgevoegd van één van onze honden (Sylke). Ze zat op de bijrijdersstoel en ik zag dat ze dit wel erg leuk vond. Dit is ook niet raar, want als wij de deur van de auto openen dan zit zij al in de auto terwijl wij dan nog in moeten stappen.

Ik dacht: wat betekent nou het woordje “bijrijder” en ben dat gaan opzoeken op Google.
Definitie van bijrijder;
1) Helper van een vrachtwagenchauffeur 2) Hulp van de chauffeur 3) Hulpje van de chauffeur
4) Hulp van een vrachtwagenchauffeur 5) Meerijder 6) Passagier

Ik dacht verder: als ik mij intune op mijn gidsen, ben ik dan de bijrijder of zijn mijn gidsen dan mijn bijrijders? Altijd leuk om daar eens over te brainstormen. Ik weet dat als ik aan het schrijven ben aan mijn boek en ik lees dat achteraf terug, ik vaak niet meer weet dat ik dat stuk geschreven heb, dus dan ben ik eigenlijk een soort van bijrijder. Mijn gids (de indiaan) neemt het van mij over en neemt mij mee en dat is voor mij goed, omdat ik de teksten die hij doorgeeft letterlijk in beelden terug zie in mijn hoofd. Dus als ik bijvoorbeeld een stuk uit de natuur beschrijf dan sta ik letterlijk in het bos, of ik ben aan het zwemmen of paardrijden, en dat terwijl ik paarden best wel eng vind in dit leven. Dat is bijzonder, omdat ik eigenlijk een soort van beeld boek zie en ook ín dit boek zit. Ben ik dan de bijrijder of de bestuurder? Voor mijn gevoel ben ik dan één met diegene die mij de informatie doorgeeft. Er zijn dan geen grenzen, we zijn dan één in de energie en dat is heel wat voor zo’n controlefreak als ik ben. Ik sta toe en vertrouw er op dat de informatie die binnenkomt goed is. Nu is het wel zo: vertrouwen is goed, controle is beter. Als ik een stuk geschreven heb waarvan ik denk , ja dit is wel erg vreemd en daar heb ik nog nooit van gehoord, dan wel even op internet ga kijken of dat wat ik geschreven heb überhaupt wel bestaat.

Ik heb ondertussen geleerd dat als mijn begeleiders mij beelden laten “zien”, ik erop kan vertrouwen dat deze informatie waar is en ik er wat mee mag doen. Óf ik er iets mee doe, dat is aan mij. Ik bepaal of ik doorgeef wat ik zie , ruik of ervaar. Dan zijn mijn begeleiders dus de bijrijders omdat ik zelf de regie in handen wil houden. Dit is met het duiden van de Tarotkaarten niet anders, mijn mooie blauwe dame die mij begeleidt met het duiden van de Tarotkaarten, licht iets uit van wat er op de kaart staat en ik bepaal wat ik ermee doe. Zij is dan de bijrijder. Verder laat zij vaak zien of er overleden dierbaren aanwezig zijn. Dat is erg belangrijk, want als je deze informatie gebruikt tijdens een consult stellen mensen zich eerder open. Op dat moment ben ik de bijrijder. Als een persoonlijke gids van de persoon die bij mij is zich manifesteert, is het voor mij altijd moeilijk om deze persoon de energie van zijn of haar gids te laten voelen of ervaren; maar deze gids laat zich niet voor niets zien, dus is het nodig dat de persoon zijn of haar gids voelt of in ieder geval de boodschap van de gids mag horen. Ook hier geldt: dan ik ben de bijrijder en laat ik mij meenemen in de energie van de gidsen die zich manifesteren.

Werken met de “Aarts” engelen is een verhaal apart. In deze ben ik ALTIJD de bijrijder. Ik vertrouw volkomen op de informatie van de engelen. Zij zijn de boodschappers van God. Aan deze boodschappen twijfel ik nooit, ik weet dat deze informatie altijd puur en zuiver is.

Achteraf blijkt dat Sylke niet op de bijrijdersstoel zat maar achterin; dat is dan ook wel weer komisch: heb ik de blog af en dan is de foto niet wat ik dacht dat het was... Ik was de bijrijder in dit geval en werd meegenomen in mijn eigen verhaal.

Dit is een oud stukje, helaas is onze Sylke er niet meer.

Www.thekla-eva.nl
...

View on Facebook

Het was een politieke onmogelijkheid: kiesrecht voor vrouwen
In 2019 vieren we 100 jaar vrouwenkiesrecht. Voor dit recht om te stemmen moest jarenlang gestreden worden.
In het Groninger museum is de expositie 100 jaar kiesrecht voor vrouwen te bezichtigen. Ik ben er geweest en ik was onder de indruk. Op de expositie is in één van de vitrines een blokje met hout te zien met twee sleutels op het blokje . Bij het zien van deze sleutels kreeg ik een link tussen het vrouwen kiesrecht en de kaart de Hogepriester en de symboliek die hiermee verbonden is. Dat zal ik nader uitleggen.
De Hogepriester
Het getal 5 staat voor beweging tussen boven (de politiek) en beneden. Een klein groepje actieve vrouwen die zich voor het stemrecht wilde inzetten, groeide tussen 1894 en 1919 uit tot een massabeweging. Vrouwen hielden demonstraties en spreekbeurten, maakten promotiemateriaal, speelden toneel en zongen over het felbegeerde vrouwenkiesrecht. De strijd voor vrouwenkiesrecht was een internationale. De Nederlandse feministe Aletta Jacobs bijvoorbeeld ging veelvuldig op bezoek bij feministes in het buitenland en die kwamen ook naar Nederland.
De bijeenkomsten van de voorvechters werden na 1913 steeds groter. Het hoogtepunt was een demonstratie op 18 juni 1916 op het terrein van de Amsterdamse IJsbaan, die 18.000 mensen op de been bracht.
Door de 5 word je wakker geschud en getest. 5 is een getal van uitdagingen en strijd. Een 5 stelt je in staat om te groeien: Socialiste Suze Groeneweg, het enige vrouwelijke Tweede Kamerlid ( 1937) stelde dat het kiesrecht juist goed was voor de ontplooiing van vrouwen. „ Ik geloof dat vele vrouwen juist door het kiesrecht en het deelnemen aan de politiek zich meer met de geestelijke vorming van hun kinderen kunnen gaan bemoeien”, zei Groeneweg.
Het zou nog tot 1956 duren voordat Marga Klompé de eerste vrouwelijke minister werd. Het wachten is nog op de eerste vrouwelijke premier.
De twee sleutels op het blokje:
De ene sleutel staat voor geheimhouding, de gedachte – die vrij breed leefde – dat vrouwen niet aan politiek toe waren. Simpelweg omdat de vrouw zich moest voegen naar de man en de gelofte van gehoorzaamheid aan de wettige echtgenoot moest afleggen.
De andere sleutel is - en dat kan je weer zien aan de blauwe band die de Hogepriester om zijn keel heeft – communicatie en educatie. En dat had weer met (een gebrek aan) educatie te maken want onder een bepaald inkomen was het onmogelijk om te kiezen. Oorspronkelijk stelde de wet dat alleen boven een loongrens gestemd mocht worden. Dus onder een loongrens mocht je niet stemmen. En als je niet kon doorleren, kon je niet veel verdienen.
De sleutel heeft macht, want deze staat voor geheimhouding en het recht zonden te vergeven . Het was een zonde om de vrouw net zoveel recht te geven als de man. Dat vrouwen het kiesrecht toekwam, was voor een grote meerderheid in de Tweede Kamer zó evident dat veel Kamerleden de finale stemming niet eens afwachtten en voortijdig vertrokken.

Durven veranderen
De Hogepriester staat voor veranderingen, bewegen.
De kunst en de zin van het leven is om veranderingen te leren zien; er zijn momenten waarop bestaande systemen verouderd zijn. Hierdoor ontstaan nieuwe sociale systemen. Het Algemeen Handelsblad zou in 1919 weliswaar spreken van „de laatste liberale zege”, maar in de 1883 vond de krant nog dat „de vrouw overduidelijk niet in het volle bezit van burgerlijke en burgerschapsrechten” was. De krant schreef dit naar aanleiding van de poging van Aletta Jacobs om – in een tot aan de Hoge Raad gevoerde procedure – kiesrecht voor zichzelf op te eisen. Want, zo stelde ze, nergens stond in de Grondwet dat vrouwen het kiesrecht niet hadden.
In de kieswet hoefde alleen maar het woord ‘mannelijke’ te vervallen deze kwam maar 3 maal in de kieswet voor en de drie staat voor de Keizerin…… groei en ontwikkeling.
www.thekla-eva.nl
www.groningermuseum.nl
www.nrc.nl/nieuws
...

View on Facebook

Kaizen kiezen waar je je energie aan besteedt

Kaizen is een methodiek waarin iedereen gemotiveerd wordt om met verbetervoorstellen te komen en dat daar een bepaalde mindset bij hoort.

Kaizen, is Japans voor "veranderen naar beter" of "verbetering"
Een betere definitie van het Japanse gebruik van Kaizen is: een filosofie met als betekenis “veranderen ten goede” Ik vraag mij af of je kaizen ook kunt gebruiken om je eigen energie te bewaken.

De 5 S methode
Ik neem dan het thema energie verlies.

Seiton
Seiton Wie of wat kost mij energie. Als mens kun je namelijk kiezen waar je je energie aan besteedt: aan vechten tegen het oude of aan bouwen aan het nieuwe.

Seiso
Seiso betekent schoonmaken.
Bij energieverlies kun je kiezen voor een mentale schoonmaak door bijvoorbeeld in retraite te gaan of een mindfulness meditatie cursus volgen. ‘Denk het onmogelijke.’

Seiri
Seiri staat voor schikken.
Negatieve gedachten omzetten in positieve gedachten. Ga ik mijn energie besteden aan verbinding maken mét, en niet in afzetten tégen.

Seiketsu
Seiketsu is het standaardiseren.
Stel voor jezelf regels op dat je niet meer mee doet aan dat wat jou energie kost, of dat je het anders gaat oppakken.

Shitsuke
Shitsuke betekent standhouden.
Houd stand en ga ervoor; wees er op beducht dat je niet weer in je eigen valkuil trapt.
Er is altijd een spanning tussen idealen en werkelijkheid, maar de afstand daartussen betekent niet dat het hopeloos is.

Kaizen biedt snel resultaat. Dit komt doordat er voortdurend door middel van kleine stappen wordt verbeterd. Ook werk je met je eigen ideeën , omdat jij kritisch naar je eigen processen dient te kijken. Dit motiveert en stimuleert jou.

www.thekla-eva.nl
kaizenmethode.nl
www.maruna.nl

chance better
...

View on Facebook